Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020

Facebook: Υποχρεώθηκε να δώσει πρόσβαση στο προφίλ ενός νεκρού κοριτσιού στους γονείς της

Σημαντική απόφαση από το Ανώτατο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο στη Γερμανία

Από το 2018, το μέσο κοινωνικής δικτύωσης έπρεπε, με απόφαση δικαστηρίου, να παράσχει στους γονείς τα δεδομένα της κόρης τους, αλλά δεν είχε θέσει στη διάθεσή τους όλα τα αρχεία.



Σημαντική απόφαση από το Ανώτατο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο στη Γερμανία το οποίο υποχρεώνει το Facebook να δώσει την ψηφιακή κληρονομιά ενός νεκρού κοριτσιού στους γονείς του.

Ειδικότερα το Facebook πρέπει να επιτρέψει στους κληρονόμους της, τους γονείς της εν προκειμένω, την άμεση πρόσβαση στον αποκλεισμένο λογαριασμό της θανούσας κόρης τους. Αυτό προκύπτει από την απόφαση του εν λόγω δικαστηρίου, η οποία περιήλθε σε γνώση του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa).

Οι δικαστές είχαν ήδη αποφασίσει το 2018 ότι το Facebook έπρεπε να παράσχει στους γονείς τα δεδομένα της κόρης τους. Ωστόσο, η αμερικανική εταιρεία δεν έθεσε στη διάθεσή τους όλα τα αρχεία.

Οι γονείς προσέφυγαν ξανά στο, Ανώτατο αυτή τη φορά, Δικαστήριο διότι ήθελαν να αποκτήσουν άμεση πρόσβαση στο προφίλ της νεκρής κόρης τους στο Facebook, αφού έψαχναν να βρουν ενδείξεις για το αν η 15χρονη κόρη τους είχε αυτοκτονήσει.

Το Facebook είχε θέσει τον λογαριασμό του κοριτσιού στη λεγόμενη «αναμνηστική κατάσταση». Ούτε οι γονείς δεν μπορούσαν έτσι να έχουν πρόσβαση στο πρωτότυπο προφίλ της κόρης τους. Κάτι το οποίο τώρα είναι πλέον δυνατό.

Πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365