Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2020

Ανακοίνωση για την Λειτουργία λαϊκών αγορών Δήμου Σκύδρας

Ανακοίνωση

Οι λαϊκές αγορές του Δήμου Σκύδρας, τόσο στην έδρα του Δήμου, στη Σκύδρα, όσο και στην Κοινότητα της Καλής, συνεχίζουν τη λειτουργία τους.

  
Μέχρι τώρα ως Δήμος Σκύδρας  διαχειριστήκαμε μ΄επιτυχία το ζήτημα της λειτουργίας  των λαϊκών αγορών σε σχέση με τον κορωνοϊό λαμβάνοντας κατά προτεραιότητα όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφάλειας και προστασίας.  Η αντιμετώπιση και η διαχείριση της υγειονομικής κρίσης ήταν και είναι το αποτέλεσμα της έγκαιρης λήψης κι εφαρμογής των αναγκαίων μέτρων  και της συλλογικής ευθύνης και συνεργασίας όλων μας, τόσο δηλαδή του Δήμου Σκύδρας και των αρμόδιων φορέων όσο και των επαγγελματιών των λαϊκών αγορών και των καταναλωτών. Κι έτσι πρέπει να συνεχίσουμε.

Ο κίνδυνος από την εξάπλωση και τις επιπτώσεις του ιού COVID-19 παραμένουν. Οι ειδικοί, ήδη πριν από το καλοκαίρι, έχουν επισημάνει  την πιθανότητα δεύτερου επιδημικού κύματος το φθινόπωρο και το χειμώνα. Προκειμένου, λοιπόν, να κρατήσουμε κατά το δυνατόν ανέπαφο και υγιή τον πληθυσμό μας δεν θα πρέπει να εφησυχάζουμε ή να παραμελούμε τη λήψη των απαραίτητων μέτρων. Οι λαϊκές αγορές, εάν δεν προσέξουμε, μπορούν να εξελιχθούν σ΄επικίνδυνες εστίες μετάδοσης και περιφοράς του κορωνοϊού.

Θεωρούμε σκόπιμο να υπενθυμίσουμε τα βασικά, απλά και βεβαίως σημαντικά για την ασφάλεια και την προστασία μας μέτρα, όπως: χρήση γαντιών, μασκών κι αντισηπτικών, τήρηση των αποστάσεων, αποφυγή συγκεντρώσεων και συνωστισμών, τοποθέτηση των χρησιμοποιηθέντων γαντιών ή μασκών σε χωριστές σακούλες κι όχι πέταμα στο δρόμο. 

Σκοπός μας είναι να διατηρήσουμε με κάθε τρόπο την ασφαλή λειτουργία των λαϊκών αγορών, να διατηρήσουμε τους ρυθμούς της κανονικής μας ζωής, να περιορίσουμε τη μετάδοση και την επανάκαμψη του ιού, να προστατεύσουμε την υγεία των ευπαθών ομάδων κι όλης της κοινωνίας.

Οφείλουμε όλες κι όλοι μας με υπευθυνότητα και σύνεση να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα προστασίας παρά τις αλλαγές και τις επιπτώσεις στη ζωή μας ώστε σύντομα με τη βοήθεια των ανθρώπων της υγείας ν΄απαλλαγούμε το συντομότερο δυνατόν από την 
πανδημική κρίση.   

Ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος
Γιώργος Σταματέλλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365