Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

Εμβόλιο κορονοϊού: Σήμερα ξεκινάει με πολλές ελπίδες η τρίτη φάση από την Johnson & Johnson

Η Johnson & Johnson είναι η τέταρτη εταιρεία που ξεκινάει ευρείες κλινικές δοκιμές για το εμβόλιο

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί όλη η ανθρωπότητα τον αγώνα δρόμου για την παρασκευή εμβολίου κατά του κορονοϊού. Η Johnson & Johnson ξεκινάει σήμερα την τρίτη φάση δοκιμών με 60.000 εθελοντές.

 
Η Johnson & Johnson είναι η τέταρτη εταιρεία που ξεκινάει ευρείες κλινικές δοκιμές για το εμβόλιο του κορονοϊού πίσω από την Moderna, την Pfizer/BioNTech και την AstraZeneca.

Η τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών ξεκινάει σήμερα στις ΗΠΑ και το εμβόλιο μιας δόσης θα δοκιμαστεί σε 60.000 εθελοντές σε 215 περιοχές τόσο στις ΗΠΑ όσο και σε άλλες χώρες.

Το υποψήφιο εμβόλιο παρασκευάστηκε από την Janssen Pharmaceutical Companies, που είναι θυγατρική της  Johnson & Johnson.

Παρά το γεγονός ότι οι άλλες φαρμακευτικές μιλούν για εμβόλιο δυο δόσεων  οι κλινικές έρευνες της Johnson & Johnson θα είναι για μια μόνο δόση εμβολίου.

Οι πρώτες δοκιμές που έγιναν στις φάσεις 1 και 2 σε ΗΠΑ και Βέλγιο έδειξαν ότι μια δόση είναι αρκετή για να προκαλέσει ανοσολογική απόκριση.

Οι δοκιμές θα γίνουν σε Αργεντινή, Βραζιλία, Χιλή, Κολομβία, Μεξικό, περού, Νότια Αφρική και ΗΠΑ.

Αυτό που επίσης θα γίνει από την Johnson & Johnson είναι και κλινικές δοκιμές της τρίτης φάσης σε συνεργασία με την βρετανική κυβέρνηση αλλά σε δυο δόσεις του εμβολίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365