Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020

Απάντηση Βρούτση στην Ερώτηση Λάκη Βασιλειάδη για τα ΚΕΠΑ

Δελτίο Τύπου

Ο Υπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων απάντησε στην με ΑΠ. 8652 Κοινοβουλευτική Ερώτηση του Βουλευτή Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκη Βασιλειάδη με θέμα «Προβλήματα στη διαδικασία επανεξέτασης των ΚΕΠΑ από τις επιπτώσεις της πανδημίας.»Ο Βουλευτής είχε προβεί στην κατάθεση Ερώτησης μετά από σειρά καταγγελιών από άτομα με αναπηρία ότι οι εκτεταμένες καθυστερήσεις στις διαδικασίες επανεξέτασης των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας κινδυνεύουν να διακοπούν η αναπηρική σύνταξη και άλλες προνοιακές παροχές σε άτομα που συχνά αποτελούν το μοναδικό τους εισόδημα. Επιπλέον, έχει δημιουργηθεί ζήτημα και με τους μετέχοντες ως ΑμεΑ σε κοινωφελή προγράμματα του ΟΑΕΔ με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να μείνουν εκτός των πινάκων επιτυχόντων επειδή δεν θα έχουν καταθέσει την πιστοποίηση αναπηρίας.

Από την απάντηση του Υπουργού στην Ερώτηση του Λάκη Βασιλειάδη προκύπτει, μεταξύ άλλων ότι:
-η καταβολή των προβλεπόμενων παροχών παρατείνεται για το διάστημα έως την εξέταση, μέχρι και την 31η Οκτωβρίου 2020,
-καταργείται η χρονοβόρα πρακτική της έκδοσης παραπεμπτικού σημειώματος από τον φορέα προς τα ΚΕΠΑ,
-η συμμετοχή σε προγράμματα του ΟΑΕΔ μπορεί να προχωρήσει απλά με την αίτηση εξέτασης ή επανεξέτασης, καθώς και μια υπεύθυνη δήλωση με τη δέσμευση ότι θα υποβάλουν τη γνωμάτευση αμέσως μόλις αυτή εκδοθεί.

Τα κείμενα της Ερώτησης και της Απάντησης είναι διαθέσιμα στο σύνδεσμο:
https://bit.ly/3kHuCE7 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365