Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020

Τελευταία επιλογή ένα σκληρό οριζόντιο lockdown

Το σκληρό οριζόντιο lockdown είναι η τελευταία επιλογή. Ολες οι χώρες δοκιμάζουν μέτρα

Η Αττική πολιορκείται από τον κορονοϊό, τα κρούσματα στο λεκανοπέδιο συνεχώς αυξάνονται και το ενδεχόμενο ενός σκληρού οριζόντιου lockdown θα είναι η τελευταία επιλογή σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

«Από σήμερα ισχύουν τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση για την Aττική για να δούμε τι θα γίνει περαιτέρω», τόνισε ο κ. Κικίλιας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha. «Το σκληρό οριζόντιο lockdown είναι η τελευταία επιλογή. Ολες οι χώρες δοκιμάζουν μέτρα. Ο τρόπος που θα λειτουργήσουμε θα γίνει με επιστημονική βάση. Θα υπάρχει επιστημονική ανάλυση και με βάση αυτά τα δεδομένα θα προχωρήσουμε».

Ο υπουργός Υγείας αποκάλυψε πως η κυβέρνηση σχεδιάζει να επαναφέρει τα ξενοδοχεία καραντίνας, για τη φιλοξενία αυτή τη φορά των μεταναστών που έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό. «Στα νοσοκομεία της Αθήνας είναι αυξημένος ο αριθμός των μεταναστών που έχουν κορονοϊό. Στην πλειοψηφία τους είναι νεαροί, ασυμπτωματικοί και δεν μπορούμε να τους αφήσουμε να επιστρέψουν στα σπίτια τους όπου μένουν μαζί με άλλους. Τις επόμενες ημέρες θα τους στείλουμε σε ξενοδοχεία καραντίνας με υγειονομική επίβλεψη, ώστε να μη δημιουργηθεί περαιτέρω πρόβλημα στο κέντρο της Αθήνας».

Έκανε επίσης ιδιαίτερη αναφορά στα πάρτι σε νησιά και πλατείες κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου. «Οι στιγμές είναι κρίσιμες και όλα τα πράγματα καταλήγουν στην οικογένειά μας, στους παππούδες και τις γιαγιάδες μας. Θεωρώ ότι ο Ελληνας έχει φιλότιμο. Δεν ξέρω κάποιον που θα ήθελε να χαθεί μια ανθρώπινη ζωή. Καθένας από εμάς πρέπει να σκεφτεί προσεκτικά».

Αναφορικά με την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για τις ΜΕΘ είπε: «Είναι λυπηρός ο τρόπος που κάνει αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ. Το Σεπτέμβρη του 2018 είχαμε 35 άτομα λίστα αναμονής στην Αττική για να βρουν κρεβάτι ΜΕΘ. Τώρα έχουμε 99 κενές θέσεις ΜΕΘ σε όλη την Αττική – 37 κενές κλίνες Covid και τα υπόλοιπα για γενικές περιπτώσεις. Από την άλλη κανένα ΕΣΥ όσο ισχυρό και να είναι δεν αντέχει γεωμετρική αύξηση των κρουσμάτων». Παράλληλα ανέφερε πως το αμέσως προσεχές διάστημα θα εγκαινιαστούν νέες κλίνες ΜΕΘ σε νοσοκομεία της Αθήνας. Συγκεκριμένα 50 νέες κλίνες στο Σωτηρία, 12 στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας και συνολικά άλλες 174 μέχρι το τέλος του χρόνου δωρεά του Ιδρύματος Στ. Νιάρχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365