Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020

UNICEF: Η πανδημία θα αυξήσει κατά 7 εκατ. τα παιδιά που υποσιτίζονται

Σχεδόν 7 εκατομμύρια επιπλέον παιδιά παγκοσμίως κινδυνεύουν με υποσιτισμό εξαιτίας της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης

Ερευνητές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις συνέπειες του υποσιτισμού των παιδιών εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού.

Σχεδόν 7 εκατομμύρια επιπλέον παιδιά παγκοσμίως κινδυνεύουν με υποσιτισμό εξαιτίας της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που πυροδοτεί η πανδημία του κοροναϊού, εκτιμά η UNICEF.



Το 2019, πολύ προτού ξεσπάσει η πανδημία, 47 εκατομμύρια παιδιά σε διεθνές επίπεδο υπέφεραν από τις συνέπειες του υποσιτισμού, ακραία απώλεια βάρους και αδυναμία, υπογραμμίζει το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για την Παιδική Ηλικία.

«Επτά μήνες αφότου αναφέρθηκαν τα πρώτα κρούσματα της COVID-19 γίνεται ολοένα πιο σαφές ότι οι συνέπειες της πανδημίας πλήττουν περισσότερο τα παιδιά, από ότι η ίδια την ασθένεια», σχολιάζει σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη η εκτελεστική διευθύντρια της UNICEF, η Χενριέτα Φορ.

«Η φτώχεια και η διατροφική ανασφάλεια αυξήθηκαν. Βασικές υπηρεσίες και αλυσίδες εφοδιασμού με τρόφιμα διαλύονται. Οι τιμές βασικών διατροφικών αγαθών αυξάνονται ραγδαία. Αποτέλεσμα είναι ότι η ποιότητα της διατροφής των παιδιών πέφτει και το ποσοστό του υποσιτισμού θα αυξηθεί», προσθέτει.

Η UNICEF βασίζεται σε ανάλυση που δημοσίευσε η ιατρική επιθεώρηση The Lancet, στην οποία ερευνητές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις συνέπειες του υποσιτισμού των παιδιών εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού. «Αν δεν αναληφθεί επαρκής δράση, ο βαθύς αντίκτυπος της πανδημίας στη διατροφή των μικρότερων παιδιών ίσως πλήξει γενιές ολόκληρες», προειδοποιούν.

Πηγή: lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365