Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

Εργαλείο συγχρονισμού WiFi passwords ετοιμάζει επιτέλους η Google

Αξίζει να σημειωθεί ότι μια αντίστοιχη προσπάθεια είχε γίνει και πέρυσι, ωστόσο το συγκεκριμένο εργαλείο συγχρονισμού απαιτούσε σύνδεση στο διαδίκτυο

Δεν θα χρειάζεται να καταχωρήσετε εκ νέου το password όταν αλλάζετε συσκευή.


Την δυνατότητα για άμεση σύνδεση σε WiFi δίκτυο από μια νέα Android ή Chrome OS συσκευή, όταν σε αυτό έχει συνδεθεί μια παλαιότερη, ετοιμάζεται να ενεργοποιήσει επιτέλους η Google, σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα.

Το χαρακτηριστικό, το οποίο υπάρχει εδώ και πολύ καιρό διαθέσιμο σε λειτουργικά iOS και το macOS, φέρεται να ενεργοποιείται μετά από πίεση των developers. Με την ενεργοποίησή του δε, αν είστε συνδεδεμένοι σε κάποιο WiFi δίκτυο δεν θα χρειάζεται να καταχωρήσετε εκ νέου το password όταν αλλάζετε συσκευή, είτε πρόκειται για smartphone είτε για laptop.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μια αντίστοιχη προσπάθεια είχε γίνει και πέρυσι, ωστόσο το συγκεκριμένο εργαλείο συγχρονισμού απαιτούσε σύνδεση στο διαδίκτυο. Πλέον στη νέα μορφή του, αυτό δεν θα είναι απαραίτητο, αφού ο συγχρονισμός των passwords θα γίνεται με την βοήθεια του Bluetooth. 

Παρότι η ημερομηνία λανσαρίσματος της νέας αυτής δυνατότητας δεν έχει ανακοινωθεί, φήμες λένε πως θα περιλαμβάνεται στην νέα έκδοση Chrome 92.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365