Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

Π.Ε. Πέλλας: Με δύο καταλήψεις και δύο αποχές ξεκίνησαν τα σχολεία

Επεισοδιακά έχει ξεκινήσει η σχολική χρονιά σε κάποια από τα σχολεία της Π.Ε. Πέλλας

Επεισοδιακά έχει ξεκινήσει η σχολική χρονιά σε κάποια από τα σχολεία της Π.Ε. Πέλλας.


Συγκεκριμένα 2 σχολεία βρίσκονται υπό κατάληψη, πρόκειται για το Γυμνάσιο Καρυώτισσας και το Γυμνάσιο Πετριάς.

Απο κει και πέρα στο ΕΠΑΛ Κρύας Βρύσης δεν γίνονται μαθήματα με τους μαθητές να έχουν αποχωρήσει.

Επιπλέον στο Δημοτικό Σχολείο Νέας Πέλλας υπάρχει μεγάλη αποχη μαθητών, οι οποίοι αντιδρούν με αυτόν τον τρόπο για τα 19 προσφυγόπουλα που ξεκίνησαν μαθήματα στην συγκεκριμένη σχολικη μονάδα.

Η πλειοψηφία των γονέων των μαθητών της Νέας Πέλλας αντιδρά στην ενσωμάτωσή τους στη μαθητική κοινότητα και δεν τα δέχονται στο σχολείο της κοινότητας, καθώς όπως υποστηρίζουν, δεν ενημερώθηκαν εγκαίρως για την εγγραφή τους, δεν έγινε καμία προετοιμασία για αυτό, δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές για την ένταξή τους στην μαθητική κοινότητα κ.λ.π. 

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι τα προσφυγόπουλα διαθέτουν όλα τα απαραίτητα νόμιμα έγγραφα διαμονής τους και έχουν εμβολιαστεί στο πλαίσιο συγκεκριμένου προγράμματος εμβολιασμών στους πρόσφυγες. 

Στα συγκεκριμένα σχολεία γίνονται διαβουλευσεις για να ξεκινήσει η ομαλή λειτουργία τους.

Με πληροφορίες από karatzova.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365