Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020

Σε απόγνωση οι ιδιοκτήτες περιπτέρων: «Χάσαμε και τη δουλειά πριν από τις 12»

Η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη από ό,τι υπολογίζαμε αρχικά

«Η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη από ό,τι υπολογίζαμε αρχικά» δηλώνει στο insider.gr o πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Περιπτερούχων, Θοδωρής Μάλλιος.


Σχεδόν δύο εβδομάδες μετά την εφαρμογή του μέτρου σύμφωνα με το οποίο τα περίπτερα κλείνουν τα μεσάνυχτα, οι ιδιοκτήτες τους δηλώνουν πως βρίσκονται σε δραματική κατάσταση καθώς πλέον ο τζίρος τους μειώνεται ακόμη και τις ώρες προτού κατεβάσουν ρολά.


«Η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη από ό,τι υπολογίζαμε αρχικά. Χάσαμε και τη δουλειά που είχαμε πριν από τις 12» δηλώνει στο insider.gr o πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Περιπτερούχων, Θοδωρής Μάλλιος.


O ίδιος εξηγεί ότι οι νέοι που συνήθως μαζεύονται σε πλατείες μετά τις 12 τα μεσάνυχτα προετοιμάζονται πλέον αρκετά νωρίτερα από το σπίτι τους με φορητά ψυγεία κτλ. και δεν «εφοδιάζονται» με μπύρες και προμήθειες από τα περίπτερα λίγο πριν αυτά κλείσουν, όπως ίσως πιστεύουν αρκετοί.


Μένουν στα περίπτερα όλη τη νύχτα

Ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν τα περίπτερα που λειτουργούσαν όλο το 24ωρο καθώς δεν έχουν προδιαγραφές ώστε να κατεβάζουν ρολά και να κλείνουν.


Σε αυτές τις περιπτώσεις όπως περιγράφει ο κ. Μάλλιος, οι ιδιοκτήτες αναγκάζονται να παραμένουν μέσα στα περίπτερα όλη τη νύχτα, ακόμη και να κοιμούνται εκεί προκειμένου να μην τα αφήσουν εκτεθειμένα.


Αξίζει να σημειωθεί ότι γενικότερα ο κλάδος επλήγη σημαντικά τόσο την περίοδο του lockdown όσο και του επομένους μήνες. Αφενός τα έσοδα μειώθηκαν δραματικά εν μέσω καραντίνας, λόγω του περιορισμού των μετακινήσεων των πολιτών, αφετέρου το καλοκαίρι στις τουριστικές περιοχές η έλλειψη τουριστών λειτούργησε καταλυτικά στη μείωση του τζίρου.


Μελέτη της Ιra Media δείχνει μάλιστα ότι το 25% των περιπτέρων σε όλη τη χώρα κατά τη διάρκεια της προηγούμενης περιόδου οδηγήθηκε σε «λουκέτο» ενώ άλλο ένα 25% αντιμετωπίζει μεγάλες οικονομικές δυσκολίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365