Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

Δημοσκόπηση: Ξεφεύγει η ΝΔ με προβάδισμα 17,5 μονάδων – Αγωνιούν οι πολίτες για κορονοϊό και οικονομία

Διχασμένοι εμφανίζονται οι πολίτες στο ερώτημα αν η χώρα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση

Διατηρεί η Νέα Δημοκρατία το μεγάλο προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε η Metron Analysis για το MEGA. 



Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 37,5% και ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 20%, το
Κίνημα Αλλαγής με 5,4%, το ΚΚΕ με 4,6%, η Ελληνική Λύση με 4,5%, το ΜέΡΑ25 2,7%, οι Έλληνες για την Πατρίδα 1,2%, με την αδιευκρίνιστη ψήφος (Δεν ξέρω, δεν απαντώ και Αναποφάσιστοι) να συγκεντρώνει το 8,6%. 

Διχασμένοι εμφανίζονται οι πολίτες στο ερώτημα αν η χώρα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, με το 46% να συμφωνεί και το 41% να πιστεύει πως κινούμαστε προς τη λάθος κατεύθυνση.

Στον τομέα της Υγείας και της Οικονομίας εστιάζεται ο προβληματισμός της πλειοψηφίας των πολιτών. Ειδικότερα, το 33% πιστεύει ότι το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας είναι η ιατρική περίθαλψη, εν μέσω και της πανδημίας του κορονοϊού, και ακολουθεί το 28% που θεωρεί την οικονομία ως το σημαντικότερο πρόβλημα. 

Το 52% των ερωτηθέντων αξιολογεί θετικά το έργο της κυβέρνησης μέχρι σήμερα, σε αντίθεση με το 38% που έχει αρνητική εντύπωση. Όσον αφορά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 58%… εγκρίνει τον τρόπο διακυβέρνησης του, ενώ το 34% έχει αρνητική εντύπωση για τον τρόπο που ασκεί τα πρωθυπουργικά του καθήκοντα. 

Σε ερώτηση για την αξιωματική αντιπολίτευση, το 74% παραδέχεται ότι έχει αρνητική εντύπωση, όπως και για τον Αλέξη Τσίπρα, για τον οποίο το ποσοστό αγγίζει το 68%. 

Απαισιόδοξοι είναι οι πολίτες, όσον αφορά στο πώς θα εξελιχθούν οι οικονομικές συνθήκες τους επόμενους μήνες, με το 67% να πιστεύει ότι η κατάσταση θα χειροτερεύσει.

“Φάκελος” κορονοϊός

Ένα από τα θέματα που πρωταγωνιστεί καθημερινά στην επικαιρότητα, δεν είναι άλλο από τον κορονοϊό και την εξάπλωση του στη χώρα μας. Σε σχετικές ερωτήσεις, η πλειοψηφία των πολιτών συμφωνεί τόσο με τη χρήση της μάσκας, όσο και στο να κάνουν το εμβόλιο – ωστόσο εμφανίζονται πιο επιφυλακτικοί. Για το… λεπτό ζήτημα της Θείας Κοινωνίας, το 70% διαφνεί με την πεποίθηση ότι δεν κολλάει ο κορονοϊός. 

Τέλος, όσον αφορά στις δημοτικότητες των πολιτκών αρχηγών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται πρώτος με 61% και την πρώτη τριάδα συμπληρώνουν η Φώφη Γεννηματά με 38% και ο Αλέξςη Τσίπρας με 35%. 

Δείτε όλη την δημοσκόπηση κάνοντας κλικ εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365