Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

Θρίλερ στις Βρυξέλλες: Η Ελλάδα αρνείται το προσχέδιο

Ενα διπλωματικό θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες

Το συγκεκριμένο προσχέδιο δεν είχε αναφορά για κυρώσεις στην Τουρκία. Οι εξελίξεις αυτές έφεραν και ένα διάλειμμα 45 λεπτών στη Σύνοδο Κορυφής. 

 
Ενα διπλωματικό θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες. Όπως μετέδωσε το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, έχει πέσει στο τραπέζι ένα προσχέδιο το οποίο δεν γίνεται αποδεκτό από την ελληνική κυβέρνηση σχετικά με τις σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία.

Σύμφωνα πάντα με όσα έχουν διαρρεύσει πρόκειται για  ένα πρώτο κείμενο το οποίο η Ελληνική κυβέρνηση δεν το αποδέχεται. 

Οι πληροφορίες τονίζουν πως η ελληνική πλευρά επισημαίνει ότι θα πρέπει να γίνουν πολλές αλλαγές προκειμένου η Αθήνα να το κάνει αποδεκτό και να περάσει στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής.

Το συγκεκριμένο προσχέδιο δεν είχε καμιά αναφορά για κυρώσεις στην Τουρκία, αλλά ότι η ΕΕ είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία και τα μέσα που έχει στη διάθεση της προκειμένου να διασφαλίσει το σεβασμό και την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας και της Κύπρου, κάτι το οποίο δεν δέχτηκε η  ελληνική πλευρά.

Κυβερνητικές πηγές με γνώση των διαπραγματεύσεων έλεγαν στο newsit.gr πως το κείμενο αυτό δεν μπορεί να γίνει δεκτό καθώς δεν είναι καθόλου ισορροπημένο και χρειάζεται πολλή δουλειά.

«Πολύ καρότο, όχι αρκετό μαστίγιο», είπε στο Politico Έλληνας αξιωματούχος σχετικά με τις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες. 

Οι εξελίξεις αυτές έφεραν και ένα διάλειμμα 45 λεπτών στη Σύνοδο Κορυφής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365