Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

Μοιράζει άλλα 2 εκατομμύρια ευρώ ο Πέτσας στα 6 πανελλαδικά κανάλια για ενημερωτικά μηνύματα για τον Covid-19

Πόσα χρήματα θα μοιράσει

Παρά τις αντιδράσεις, η κυβέρνηση προχωρά κανονικά στην επιλογή της να χρηματοδοτήσει τηλεοπτικά κανάλια για τη μετάδοση μηνυμάτων για τον κορονοϊό, που θα έπρεπε να προβάλλονται δωρεάν. Πόσα χρήματα θα μοιράσει.


Δημοσιεύτηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης, την Τρίτη 27 Οκτωβρίου η Κοινή Υπουργική Απόφαση 840/2020 (ΦΕΚ 4754/Β/27-10-2020) για την εκ νέου χρηματοδότηση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, εν μέσω πανδημίας κορονοϊού με σκοπό τη μετάδοση ενημερωτικών μηνυμάτων.

 

Την ώρα που το ΕΣΥ πιέζεται, στα σχολεία οι μαθητές στριμώχνονται σε τάξεις λόγω έλλειψης χώρων και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, επικρατεί συνωστισμός λόγω του αριθμού των λεωφορείων η κυβέρνηση επιλέγει να χρηματοδοτήσει τηλεοπτικά κανάλια για τη μετάδοση μηνυμάτων δημοσίου συμφέροντος, τα οποία θα έπρεπε να μεταδίδονται από όλα τα μέσα δωρεάν.


Τα 2 εκατομμύρια ευρώ θα τα μοιραστούν τα 6 πανελλαδικά κανάλια: Mega, Open, ANT1, ΣΚΑΪ, Star και Alpha. Κριτήριο για την κατανομή θα είναι αποκλειστικά η τηλεθέαση ώστε να αποφευχθούν γκρίνιες.


Την ΚΥΑ υπογράφουν ο υφυπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας και αφορά «τη μετάδοση μηνυμάτων από τους πανελλαδικούς ενημερωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς της ανώνυμης εταιρείας “Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Ανώνυμη Εταιρεία (Ε.Ρ.Τ. Α.Ε.)” και τους τηλεοπτικούς σταθμούς των παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου (“Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης”) κατά παρέκκλιση ειδικότερων διατάξεων που αφορούν στη μετάδοση των σχετικών μηνυμάτων από αυτά».

2 σχόλια:

  1. Αυτά τα χρήματα να δοθούν για προσλήψεις ιατρών και νοσηλευτών και στη Παιδεία. Όλοι οι πολίτες γνωρίζουν τους κανόνες που πρέπει να τηρούν σχετικά με το covid-19. Ας σταματήσει επιτέλους αυτό το πανηγύρι με τα κανάλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό που ζούμε είναι τρομοκρατία των καναλιών προς τους πολίτες και επειδή όλα τα κανάλια είναι Μητσοτακικα ,οι τρομοκράτες είναι οι πολιτικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365