Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020

Μήνυμα Λάκη Βασιλειάδη για την 28η Οκτωβρίου

Μήνυμα

Με αφορμή την Εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και της γιορτής του ΟΧΙ, ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης στέλνει το ακόλουθο μήνυμα:


«80 χρόνια πριν, το Ελληνικό ΟΧΙ στο τελεσίγραφο του Μουσολίνι σήμανε την έναρξη της πρώτης αποτελεσματικής αντίστασης στην επιθετικότητα των δυνάμεων του Άξονα, που συσπείρωσε και ενέπνευσε τους Συμμάχους ώστε να αντιμετωπιστεί η απειλή που απλωνόταν πάνω από την Ευρώπη.


Ακολούθησε η πρώτη υποχώρηση και παράδοση εδαφών σε ελληνικά χέρια, με την Εαρινή Επίθεση του 1941.


Σήμερα, η χώρα μας δέχεται και πάλι απειλές από φαντασμένους ηγέτες που ζουν σε άλλες εποχές. Όπως και τότε, έτσι και τώρα κανένα τελεσίγραφο δεν πρόκειται να κάμψει το εθνικό μας φρόνημα. Η Ελλάδα υπερασπίζεται αποτελεσματικά τα σύνορά της και τα κυριαρχικά της δικαιώματα.


Κι όπως και τότε, έτσι και τώρα, αποτελεί το παράδειγμα που με τον καιρό θα συσπειρώσει τους συμμάχους μας ώστε η απειλή να αντιμετωπιστεί με τον τρόπο που πρέπει.


Την ίδια στιγμή, η χώρα μας όπως και όλος ο πλανήτης δοκιμάζεται από τον αόρατο εχθρό της πανδημίας. Αυτό που κρατάμε από τους προγόνους μας που στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν, είναι η Εθνική Ομοψυχία, η Πίστη στη νικηφόρο έκβαση και η Αυτοθυσία για την προστασία του συνανθρώπου.


Οι Έλληνες, αργά ή γρήγορα, βγαίνουμε πάντα νικητές από όλες τις δοκιμασίες.

Ζήτω η Ελλάδα

Ζήτω η 28η Οκτωβρίου 1940»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365