Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020

Ανακοίνωση Γυμνασίου Σκύδρας: Επιβεβαιωμένο κρούσμα σε μαθητή οδήγησε στο κλείσιμο του Α4

Διαβάστε την ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε χθες βράδυ στην ιστοσελίδα του Γυμνασίου Σκύδρας

Διαβάστε την ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε χθες βράδυ στην ιστοσελίδα του Γυμνασίου Σκύδρας:


Προς μαθητές και Γονείς/Κηδεμόνες του Τμήματος Α4

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες των μαθητών του Τμήματος Α4 του Σχολείου μας,

Σας πληροφορούμε ότι πριν από λίγη ώρα μας έγινε γνωστό πως μαθητής μας του Τμήματος Α4  χαρακτηρίστηκε ως επιβεβαιωμένο θετικό κρούσμα  στον covid-19.

Σε εφαρμογή της με αρ. πρ. 13433/1-10-2020 απόφασης της ΔΔΕ Πέλλας, αναστέλλεται η λειτουργία του Τμήματος Α4 του Γυμνασίου Σκύδρας, από αύριο Παρασκευή 2/10/2020 μέχρι και τη Δευτέρα 12/10/2020. Σε κάθε περίπτωση επισημαίνεται η υποχρέωση τήρησης των οδηγιών του ΕΟΔΥ, τις οποίες μπορείτε να αναζητήσετε στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο https://eody.gov.gr/odigies-gia-apomonosi-epafon-sto-spiti/ 

Τα  άτομα που εμπίπτουν στην κατηγορία των στενών επαφών (μαθητές Α4) παρακολουθούνται από τους οικείους τους στενά και, εφόσον δεν εκδηλώσουν κάποιο σύμπτωμα συμβατό με COVID-19, θα επιστρέψουν στο Σχολείο στις 12/10/2020.

Εάν κατά τη διάρκεια της 14ήμερης καραντίνας, άτομο που έχει θεωρηθεί στενή επαφή, εκδηλώσει συμπτώματα συμβατά με COVID-19, θα πρέπει να υποβληθεί σε εργαστηριακό έλεγχο.

Σας ζητούμε να επιδείξετε ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση, καθώς καθ’ όλη τη διάρκεια των δύο ημερών που οι μαθητές του Α4 συνυπήρξαν στην ίδια αίθουσα, τηρήθηκαν σχολαστικά οι θεσμοθετημένες οδηγίες του ΥΠΑΙΘ και του ΕΟΔΥ.

Στο διάστημα που ακολουθεί θα παρέχεται στους μαθητές σύγχρονη από απόσταση εκπαίδευση, αρχής γενομένης από αύριο.

Απευθυνόμενοι προς τους μαθητές μας, θέλουμε να τονίσουμε τα ακόλουθα:

Αγαπητά παιδιά,

Εκ μέρους του Συλλόγου Διδασκόντων του Σχολείου μας, καθώς κι εκ μέρους σας, ευχόμαστε ολόψυχα στον ασθενή συμμαθητή σας γρήγορη ανάρρωση!

Η προσπάθεια που καταβάλαμε όλοι μας, εσείς κι εμείς μαζί, τις προηγούμενες ημέρες, ακολουθώντας συστηματικά τα θεσμοθετημένα από το ΥΠΑΙΘ πρωτόκολλα και μέτρα απέναντι στον κορονοϊό, όπως και πρωτοβουλίες υπέρ τις ενίσχυσης της ασφάλειάς σας,  (χρήση μάσκας, τηρούμενες αποστάσεις, αυλισμός σε ξεχωριστό ανά Τμήμα χώρο της αυλής, μη συγχρωτισμός μεταξύ μαθητών διαφορετικών τμημάτων και τάξεων, διεύρυνση του χώρου αυλισμού των μαθητών και στο μπροστινό χώρο του σχολείου μας, περαιτέρω ενίσχυση των εφημεριών στη διάρκεια των διαλειμμάτων, διάθεση αντισηπτικών διαλυμάτων προς χρήση σε κάθε τάξη και στους λοιπούς χώρους του σχολείου μας,  λειτουργία ειδικών αποτυπωμάτων αναμονής ανά 1,5 μέτρα προς εξυπηρέτηση στο κυλικείο, χρήση του κυλικείου σε διαφορετικό διάλειμμα ανά τάξη κ.ά.), αποδεικνύεται ότι είναι το ασφαλέστερο δίχτυ προστασία μας. Σε λίγο όλα θα είναι μια κακιά ανάμνηση, η οποία όμως θα μας υπενθυμίζει πάντα ότι κάθε τέτοια «μάχη» κερδίζεται με την ομάδα μας ομόψυχη και συντεταγμένη σαν ένας, ακολουθώντας παράλληλα  τις θεσμοθετημένες από την πολιτεία οδηγίες.

Οι μέρες θα περάσουν γρήγορα και θα ανταμώσουμε σύντομα όλοι μαζί στο αγαπημένο μας σχολείο. Θα επικοινωνούμε καθημερινά μέσω της πλατφόρμας webex.

Ειδικότερα, το αυριανό σας πρόγραμμα τηλεκπαίδευσης θα είναι τρίωρης διάρκειας και θα έχει ως εξής:

1η 9:10 - 9:55 Θεοδωρίδου Αλ. https://minedu-secondary.webex.com/meet/altheodori

2η10:05 - 10:50 Χρυσοχοΐδου Π.  https://minedu-secondary.webex.com/meet/pchrysoc

3η 11:00 - 11:40 Χρυσοχοΐδου Π. https://minedu-secondary.webex.com/meet/pchrysoc



Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

ΣΟΦΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365