Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2020

Πάνω από 50% η πτώση του τζίρου στους θερινούς κινηματογράφους

Σημειώνεται ακόμη πως αρκετοί θερινοί κινηματογράφοι, κυρίως στην επαρχία επέλεξαν για μεγάλο χρονικό διάστημα να παραμείνουν κλειστοί

Οι ιδιαίτερες συνθήκες του φετινού καλοκαιριού λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, δεν άφησαν ανεπηρέαστους και τους θερινούς κινηματογράφους που είδαν τον τζίρο τους μειωμένο κατά 50% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρσι.Άλλωστε, η λειτουργία των κινηματογράφων με μειωμένη πληρότητα εξαιτίας των μέτρων προστασίας καθώς και το γεγονός ότι οι περισσότερες ταινίες που προβλήθηκαν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ήταν επανεκδόσεις και έλειπαν οι μεγάλες παραγωγές, αποτέλεσαν καθοριστικούς παράγοντες οι οποίοι διαμόρφωσαν την εικόνα της καλοκαιρινής σεζόν.

Όπως εξηγεί στο insider.gr o Λάμπρος Μαριόλης, Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης  Αιθουσαρχών Κινηματογραφιστών αν και το τελευταίο διάστημα ξεκίνησαν να προβάλλονται και μεγαλύτερες παραγωγές, οι οποίες προσελκύουν περισσότερους θεατές, δεν μπορούν ωστόσο να αντισταθμίσουν τα συνολικά μειωμένα εισιτήρια που μετρούν στα ταμεία τους οι ιδιοκτήτες.

Σημειώνεται ακόμη πως αρκετοί θερινοί κινηματογράφοι, κυρίως στην επαρχία επέλεξαν για μεγάλο χρονικό διάστημα να παραμείνουν κλειστοί, αναμένοντας την άφιξη των επισκεπτών προκειμένου να λειτουργήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365