Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2020

Τι γίνεται αν κάποιος γνωρίζει ότι εκτέθηκε, αλλά το τεστ COVID-19 βγει αρνητικό; Είναι μεταδοτικός ούτως ή άλλως;

Τι γίνεται αν κάποιος γνωρίζει ότι εκτέθηκε, αλλά το τεστ COVID-19 βγει αρνητικό;

Μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι μπορεί να είναι μεταδοτικοί για περίπου δύο ημέρες πριν από την ανάπτυξη συμπτωμάτων COVID-19.


Μάλιστα, ακριβώς πριν από την ανάπτυξη συμπτωμάτων COVID-19 είναι όταν οι άνθρωποι είναι πιθανότατα οι πιο μεταδοτικοί, σύμφωνα με τον δρ. Werner Bischoff, ειδικό μολυσματικών ασθενειών στο Πανεπιστήμιο Wake Forest.


Άτομα που δεν αναπτύσσουν ποτέ συμπτώματα (ασυμπτωματικοί) μπορούν επίσης να μεταδώσουν τον κορονοϊό. Αυτό είναι ένα πρόβλημα επειδή πολλοί άνθρωποι δεν σκέφτονται καν να κάνουν τεστ, εκτός εάν ανέπτυξαν συμπτώματα ή ήξεραν ότι είχαν εκτεθεί στον ιό SARS-CoV-2 (π.χ. στενή επαφή με γνωστό κρούσμα).


Αλλά υπάρχει ένα πιο περίπλοκο μέρος σε αυτήν την ερώτηση:


Τι γίνεται αν κάποιος γνωρίζει ότι εκτέθηκε, αλλά το τεστ COVID-19 βγει αρνητικό; Θα μπορούσε να είναι μεταδοτικός ούτως ή άλλως;

Η απάντηση είναι… ίσως.


Ένα αρνητικό τεστ COVID-19 εντός λιγότερο των 7 ημερών μετά την έκθεση στον κορονοϊό “είναι ένας πολύ, πολύ κακός δείκτης για το αν έχετε τον ιό”, δήλωσε ο δρ. Alan Wells του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ.


Κάποια τεστ είναι λιγότερο ακριβή από άλλα και πρέπει να λάβετε υπόψη την περίοδο επώασης, πρόσθεσε.


Ένα αρνητικό τεστ μεταξύ 7 και 10 ημερών από την έκθεση στον κορονοϊό είναι ένας καλύτερος δείκτης, είπε ο δρ. Wells, αλλά ακόμα και τότε μερικοί άνθρωποι μπορεί να μην είναι θετικοί μέχρι αργότερα.


“Γι 'αυτό εάν είστε σίγουροι ότι ήρθατε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, θα πρέπει να φοράτε μάσκα και θα πρέπει να αυτο-απομονωθείτε όσο είναι εφικτό, για να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα”, κατέληξε.


Πηγή: https://apnews.com

1 σχόλιο:

  1. μένεις σε καραντίνα ακόμα κι αν το πρώτο τεστ ειναι αρνητικό...εαν έχεις εκτεθεί..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365