Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023

Με αυτούς τους 7 απλούς τρόπους θα κάνετε οικονομία στο νερό μέσα στο σπίτι

7 τρόπους για να δείτε σημαντική διαφορά στον τρόπο που αξιοποιείτε το νερό

To νερό είναι ένα αγαθό που ζητά το σεβασμό μας για να συνεχίσει να μας προσφέρει απρόσκοπτα τις υπηρεσίες του.


Ζητά να αφυπνιστούμε και αν, ο καθένας από εμάς, δεν λάβει τα δικά του μέτρα, το μέλλον τίποτα δεν μπορεί να μας υποσχεθεί. Αν πιστεύετε ότι η ατομική προσπάθεια είναι -κυριολεκτικά και μεταφορικά- μια τρύπα στο νερό, τότε, μάλλον η περιβαλλοντική συνείδηση είναι μια έννοια που δεν έχει ενταχθεί στον τρόπο που έχετε επιλέξει να ζείτε. Η αλλαγή μπορεί να ξεκινήσει από τις συνήθειες που περιγράφουν την καθημερινότητά σας στο σπίτι.Το νερό μπορεί να εξοικονομηθεί με απλούς τρόπους που δεν απαιτούν τίποτε άλλο πέρα από την προσοχή σας.Σε αυτό το άρθρο, θα βρείτε 7 τρόπους για να δείτε σημαντική διαφορά στον τρόπο που αξιοποιείτε το νερό.Αν πιστεύετε ότι η «οικονομία» στο νερό προκύπτει μέσα από την στέρηση, μάλλον, δεν έχετε δοκιμάσει τους παρακάτω τρόπους εξοικονόμησής (και προφύλαξης) του.

1) Σκεφτείτε προσεκτικά ποιες είναι οι συνήθειές σας μέσα στη μέρα: Δεν θα μπορέσετε να διακρίνετε πού μπορεί να υπάρχει σπατάλη αν δεν αναλογιστείτε τι ακριβώς κάνετε μέσα στη μέρα. Ποιες κινήσεις από την χορογραφία της ημέρας περιλαμβάνουν την χρήση νερού. Πόση ώρα το χρησιμοποιείτε και ποιος είναι ο στόχος της κάθε σας κίνησης.

2) Χρονομετρήστε τον εαυτό σας -Περιορίστε τον χρόνο κατανάλωσης του νερού: όταν κάνετε μπάνιο ή όταν χρησιμοποιείτε το νερό για τις δουλειές του σπιτιού (όπως το πλύσιμο των πιάτων).

3) Να κλείνετε την βρύση όταν πρέπει: Είναι μια οδηγία που σίγουρα δεν διαβάζετε για πρώτη φορά αλλά οφείλουμε να σας την υπενθυμίσουμε γιατί αποδίδει: όταν βουρτσίζετε τα δόντια σας να κλείνετε την βρύση γιατί το νερό τρέχει άσκοπα και δεν υπάρχει κανένας λόγος να συμβαίνει αυτό.


4) Αξιοποιήστε πλήρως την χωρητικότητα του πλυντηρίου ρούχων και του πλυντηρίου πιάτων: Πριν την πλύση βεβαιωθείτε ότι αξιοποιείτε στο έπακρο την χωρητικότητα του κάδου. Μισοάδεια πληντήρια αυξάνουν τις πλύσεις σε εβδομαδιαία βάση.

5) Φυλάξτε το νερό που έτρεξε από την βρύση αλλά δεν αξιοποιήθηκε: Αν βράσετε κάτι, φυλάξτε το νερό και μην το χύσετε στο νεροχύτη. Το ίδιο φροντίστε να συμβεί (με την βοήθεια κάποιου κουβά) κι όταν κάνετε μπάνιο. Το νερό μπορεί να αξιοποιηθεί στο πότισμα ή σε δουλειές του σπιτιού.

6) Ελέξτε για τυχόν διαρροές στο σπίτι: Ακόμα κι πέφτουν μερικές σταγόνες από κάποια βρύση, η ποσότητα του νερού που χάνεται -συνολικά- είναι σημαντική.

7) Ποτίστε τα φυτά σας με ποτιστήρι και όχι με λάστιχο: Έτσι θα έχετε τον έλεγχο της ποσότητας του νερού που καταναλώνετε.

Πηγή: bovary.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365