Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024

Aυτοί είναι οι τρεις βασικότεροι λόγοι που απιστούν οι άνδρες

Δείτε τους συχνότερους λόγους

Κάθε φορά που μια γυναίκα μαθαίνει ότι την απάτησε ένας άνδρας το πρώτο που σκέφτεται και λέει είναι “Γιατί;” Για να είμαστε δίκαιοι, δεν απιστούν μόνο οι άνδρες, αλλά και οι γυναίκες και σε αυτή την περίπτωση πάλι ένα “γιατί” πλανάται στην ατμόσφαιρα. Πάντοτε ο απατημένος θέλει να μάθει τους λόγους για τους οποίους το ταίρι του τον απάτησε. Τι είναι αυτό λοιπόν που οδηγεί τους άνδρες που είναι σαφέστατα περισσότερο άπιστοι από τις γυναίκες στο να ξενοκοιτάξουν; Αυτοί είναι οι 5 συχνότεροι λόγοι:


Aρχικά να εξηγήσουμε πως η ερώτηση αν το αρσενικό είναι μονογαμικό είναι ακόμη ουσιαστικά αναπάντητη. Οι περισσότεροι επιστήμονες έχουν καταλήξει ότι οι άνθρωποι γενικότερα έχουν καταλήξει σε μονογαμικές σχέσεις στη σύγχρονη εποχή, κάτι το οποίο συμβαδίζει με τη γενικότερη δομή της κοινωνίας του σήμερα. Αυτό από μόνο του είναι ένας συμβιβασμός ως προς τη δέσμευση.

Η γυναίκα έχει εγκαταλείψει τον εαυτό της
Κι όμως, όταν οι γυναίκες παραμελούν την εμφάνισή τους είτε επειδή έχουν μπει στη ρουτίνα μιας σχέσης είτε επειδή δεν έχουν χρόνο να το κάνουν λόγω αυξημένων υποχρεώσεων οι άνδρες κοιτούν άλλες γυναίκες που είναι περιποιημένες. Πολύ συχνά αυτό συμβαίνει μετά τη γέννηση των παιδιών, όταν οι νέες μαμάδες λίγο με την επιλόχειο κατάθλιψη, λίγο με την ταλαιπωρία του νεογέννητου, άλλο λίγο με τα παραπανίσια κιλά της γέννας, αφήνονται και οι άνδρες βρίσκουν μια άλλη γυναίκα πιο σεξουαλική.

Ρουτίνα στο σεξ

Το σεξ όσο συναρπαστικό κι αν είναι ανάμεσα σε δυο ανθρώπους μετά από ένα χρονικό διάστημα, όπως και να το κάνουμε γίνεται κι αυτό μια συνήθεια. Και η ρουτίνα στο συγκεκριμένο θέμα μόνο κακή μπορεί να είναι. Επομένως, μειώνεται η συχνότητα και η ποιότητα του σεξ και ο άνδρας θα αναζητήσει το “συναρπαστικό” σεξ σε κάποια άλλη. Που τελοσπάντων και να μην είναι συναρπαστικό, θα είναι κάτι πρωτόγνωρο, διαφορετικό, καινούριο, δηλαδή το ακριβώς αντίθετο από αυτό που κάνει με τη μόνιμη σύντροφό του.

Η συναισθηματική απομάκρυνση λόγω της πίεσης και της ζήλιας

Πολλές γυναίκες από φόβο μήπως οι άνδρες τις απατήσουν, τους κατατρέχουν προκαταβολικά με αποτέλεσμα αυτός ο συνεχής έλεγχος, η γκρίνια και η καχυποψία να έχει εντελώς διαφορετικά αποτελέσματα. Το ίδιο αποτέλεσμα έχει και η “αποκαθήλωσή” τους από τις συντρόφους τους οι οποίες τους βρίσκουν συνεχώς ψεγάδια. Έτσι οι άνδρες απομακρύνονται συναισθηματικά και αναζητούν μια άλλη γυναίκα η οποία δε θα τους αμφισβητεί και θα τους θαυμάζει.

Τέλος μην ξεχνάτε πως πλέον το να γνωρίσει κάποιος μια γυναίκα είναι πανεύκολο, αφού με τα social media και τα date applications δεν χρειάζεται καν να βγει έξω, μπορεί να τη βρει και από τον καναπέ του. Αν δε τη βρει και όντως συναντηθούν, τότε οι καταχρήσεις, πχ μερικά ποτά παραπάνω ή ουσίες αν είναι επιρρεπής, μπορούν ευκολότατα να τον οδηγήσουν σε ένα one night stand – αρχικά – και ίσως και σε μια παράλληλη σχέση στη συνέχεια.

marieclaire.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365