Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2020

Ανακοίνωση Νοσοκομείου Γιαννιτσών

Ανακοίνωση


Σχετικά με την από 5 Οκτωβρίου 2020 Ανακοίνωση της Ε.Ν.Ι.Π. – ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΠΕΛΛΑΣ σας παραθέτουμε τα κάτωθι στοιχεία σε ότι αφορά στη Ν.Μ. Γιαννιτσών :


Οι Προβλεπόμενες Οργανικές Θέσεις Ιατρών ΕΣΥ ειδικότητας Γενικής Χειρουργικής είναι τέσσερις (4), υπηρετούν τρεις (3) Ιατροί και παραμένει μία (1) κενή θέση η οποία προέκυψε μετά από συνταξιοδότηση ιατρού που την κατείχε, η οποία έχει ήδη προκηρυχθεί και αναμένεται η κάλυψή της άμεσα.

Λόγω των αναγκών της κλινικής και την ασφαλή εφημέρευση προσλήφθηκε ένας (1) επικουρικός ιατρός Β΄ Γενικής Χειρουργικής, κατόπιν της παραιτήσεως του κατέχοντος μέχρι πρότινος θέση Επικουρικού Ιατρού.

Επιπρόσθετα η Διοίκηση του Νοσοκομείου και της 3ης ΥΠΕ για να ενισχύσει την παραπάνω λειτουργία μετακινεί σε τακτική μηνιαία βάση δύο (2) ιατρούς ΕΣΥ ειδικότητας Γενικής Χειρουργικής από την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. 

Οι προβλεπόμενες Οργανικές θέσεις Ειδικευόμενων ιατρών ειδικότητας Γενικής Χειρουργικής είναι επτά (7) και υπηρετεί ένας (1) του οποίου η θητεία λήγει τέλος Οκτωβρίου. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου διατηρεί επικοινωνία με τη Διεύθυνση Υγείας για την υφιστάμενη κατάσταση στην ειδικότητα της Γενικής  Χειρουργικής. Δεν υπάρχει ουδεμία άλλη ενέργεια στην οποία θα μπορούσε να προβεί η Διοίκηση για το συγκεκριμένο θέμα των κενών θέσεων για ειδικευόμενους. Είναι γνωστό σε όλους, πόσο μάλιστα στην ΕΝΙΠ, ότι για την κάλυψη των θέσεων ειδικευόμενων Ιατρών δεν υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης της Διοίκησης. Το Νοσοκομείο, το οποίο θα αποτελέσει το κέντρο εκπαίδευσης για τον εν δυνάμει ειδικευμένο ιατρό αποτελεί ελεύθερη επιλογή αυτού,  λαμβανόμενου από αυτόν κάποιων παραμέτρων, τις οποίες συνεκτιμά ο ίδιος και μόνον αυτός. Αυτό είναι βεβαίως και αυτό το ορθό σε μία ευνομούμενη κοινωνία.


Την περίοδο που διανύουμε και συγκεκριμένα μετά την εμφάνιση του COVID – 19 πραγματοποιήθηκαν οι εξής προσλήψεις επικουρικού προσωπικού :


Νοσηλευτικό Προσωπικό: Τριανταπέντε (35) Νοσηλευτές και Βοηθητικό Υγειονομικό Προσωπικό κατηγορίας ΤΕ – ΔΕ – ΥΕ

Διοικητικό Προσωπικό– Λοιπό Προσωπικό: Έξι (6) κατηγορίας ΤΕ – ΔΕ – ΥΕ

Παραϊατρικό Προσωπικό: Τρεις (3) κατηγορίας ΔΕ


Ήτοι συνολικά μόνο για το Νοσοκομείο Γιαννιτσών την περίοδο αυτή προσλήφθηκαν για τις αυξημένες ανάγκες προσλήφθηκαν σαράντα τέσσερις (44) υπάλληλοι και ανανεώθηκαν οι συμβάσεις είκοσι έξι (26) υπαλλήλων. 


Επίσης, ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες πρόσληψης:

ενός (1) Ιατρού ειδικότητας  Ορθοπεδικής  (ο οποίος ανέλαβε ήδη υπηρεσία)

ενός (1) Ιατρού ειδικότητας Αναισθησιολογίας

ενός (1) Ιατρού ειδικότητας Παιδιατρικής.


Άμεσα αναμένεται και η ολοκλήρωση των διαδικασιών πρόσληψης δύο (2) Ιατρών ειδικότητας     

Ιατρικής  Βιοπαθολογίας.


Επίσης, εκτός της προκήρυξης μίας (1) θέσης Γενικής Χειρουργικής έχει προκηρυχθεί και μία     

(1) θέση ειδικότητας Παθολογικής Ογκολογίας. 


Τέλος μετά από εντολή της Διοίκησης της 3η ΥΠΕ αποστείλαμε νέο αίτημα για την πρόσληψη επιπλέον του παραπάνω προσωπικού Νοσηλευτικού και Λοιπού Προσωπικού.


Όπως γίνεται αντιληπτό η προσπάθεια για ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού της Ν.Μ. Γιαννιτσών με ταυτόχρονη την αναβάθμιση των Ιατρικών Υπηρεσιών που προσφέρει είναι συνεχής με προφανή αποτελέσματα.Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ Γ.Ν.ΠΕΛΛΑΣ

Ν.Μ.ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365