Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020

Θεοδώρα Τζάκρη: «Η Πέλλα έχει να δώσει πολλά ακόμη στον παγκόσμιο πολιτισμό»

Δελτίο Τύπου

Συνάντηση της βουλευτή με την Προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Πέλλας, Μπετίνα Τσιγαρίδα.


Η Βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Θεοδώρα Τζάκρη, σήμερα, Δευτέρα 19 Οκτωβρίου, πραγματοποίησε συνάντηση με την Προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Πέλλας κυρία Μπετίνα Τσιγαρίδα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας. 


Αφορμή για την συνάντηση αποτέλεσε η πρόσφατη παγκόσμια διάκριση για το Αρχαιολογικό  Μουσείο της Πέλλας από τον διεθνή ταξιδιωτικό ιστότοπο Tripadvisor. Πρόκειται για το βραβείο επισκεπτών "Traveller's Choise Award" καθώς ψηφίστηκε από τους ταξιδιώτες ως ένα από τα Ελληνικά Μουσεία που κατατάσσονται στο 10% των πιο αξιόλογων παγκόσμιων προορισμών (όπως επίσης το Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας κλπ).


Η κυρία Τσιγαρίδα ενημέρωσε την κυρία Τζάκρη ότι η επισκεψιμότητα του Μουσείου της Πέλλας, που φτιάχτηκε χάριν στις προσπάθειες των Αρχαιολόγων Γιάννη και Μαρίας Ακαμάτη, παρά τους περιορισμούς του Covid-19 είναι αξιόλογη και όπως η απήχησή του, βρίσκεται διαρκώς σε ανοδική πορεία. 


Η κυρία Τσιγαρίδα ενημέρωσε, ακόμη, την κυρία Τζάκρη ότι το έργο της Ανάδειξης του Ανακτόρου της Πέλλας, που έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προχωρά κανονικά. 


Παράλληλα, πληροφόρησε την κυρία Τζάκρη, ότι στόχος της Εφορίας είναι η ανάδειξη των ταφικών τύμβων της Πέλλας ώστε να καταστούν αυτοί επισκέψιμοι για το κοινό (κάποιοι όπως ο Πολυθάλαμος Τάφος είναι ήδη), ενώ σημαντική εξέλιξη θα αποτελούσε  η ανακάλυψη του Αρχαίου Θεάτρου της Πέλλας. 


Η κ. προϊσταμένη  ενημέρωσε ακόμη την βουλευτή ότι η Εφορία διεκδικεί κονδύλια από το Υπουργείο Πολιτισμού για την συνέχιση των ανασκαφών στον Αρχαιολογικό χώρο του Λόγγου της Έδεσσας, καθώς, από το 2018, με την ανασκαφή αποκαλύφθηκαν 60 μέτρα από το  Αρχαίο Τείχος της Πόλης και για την δημιουργία ενός Αρχαιολογικού Μουσείου που θα στεγάσει τα ανασκαφικά ευρήματα, κάτι που παραμένει μια σταθερή διεκδίκηση της Εφορίας.


Η κυρία Τζάκρη, αφού συνεχάρη την προϊσταμένη της Εφορίας, κ. Τσιγαρίδα για τις διακρίσεις, έκανε την εξής δήλωση:


«Η ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου της Πέλλας, αποτελεί, όπως είναι λογικό, πάγια στόχευση και προτεραιότητα για όσους αγαπάμε τον τόπο και γνωρίζουμε τις δυνατότητές του. Είμαι πολύ χαρούμενη που βλέπω ότι το Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας, με την άοκνη προσπάθεια που καταβάλλει όλο το δυναμικό της Εφορίας Αρχαιοτήτων Πέλλας και προσωπικά η προϊσταμένη κ. Μπετίνα Τσιγαρίδα, αρχίζει να εδραιώνεται στη θέση που του αξίζει στο παγκόσμιο πολιτιστικό στερέωμα. Παράλληλα, έχω τη βεβαιότητα πως το έργο της Ανάδειξης του Ανακτόρου της Πέλλας θα ολοκληρωθεί σύντομα, ενώ αισιοδοξώ ότι και τα υπόλοιπα έργα που αφορούν στην ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου του τόπου μας, όπως ανάδειξη των ταφικών τύμβων και η συνέχιση των ανασκαφών στον αρχαιολογικό χώρο του Λόγγου της Έδεσσας θα προχωρήσουν κανονικά, εφόσον βέβαια και το Υπουργείο Πολιτισμού επιδείξει την αρμόζουσα σπουδή και συνέπεια».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365