Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020

Αριδαία: Αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την ανάπλαση κέντρου της πόλης (ΦΩΤΟ)

Ανακοίνωση

Ονειρευόμαστε ένα διαφορετικό κέντρο της πόλης της Αριδαίας για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής. Να παύσει η έδρα του Δήμου μας, η Αριδαία να αποτελεί πέρασμα και να μετατραπεί σε προορισμό τεσσάρων εποχών. 


Να διευρυνθεί και να ενώσει όχι χώρους, διαδρομές, σημεία αλλά κυρίως όλους εμάς που λόγω της πανδημίας, αντιληφθήκαμε την αξία του δημόσιου χώρου. Έτσι ξεκινάμε ένα μεγάλο όραμα το οποίο αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά με τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό με τίτλο Ανάπλαση κέντρου της πόλης της Αριδαίας.


Ένα έργο αξιόλογο, το οποίο θα έχει ευρύτερη κοινωνική, αρχιτεκτονική, πολεοδομική, συμβολική και περιβαλλοντική σημασία και η λειτουργία του, ο όγκος του, η θέση του και η χρήση του θα έχουν σημαντική επίδραση στην ποιότητα ζωής αλλά και στην ευρύτερη εικόνα του δημόσιου χώρου στην πόλη της Αριδαίας. Η περιοχή που περιγράφεται ως κέντρο της πόλης της Αριδαίας και προτείνεται η ανάπλαση του είναι εμβαδού 24 στρ. και ορίζεται από: 


-την οδό Κύπρου από το ύψος της Πλατείας Αθ. Σέτσκου έως το τέρμα του πεζοδρόμου, 

-τις οδούς που περικλείουν την Πλατεία Αθ. Σέτσκου, 

-την οδό Αδριανουπόλεως έως το ύψος της οδού Αγ. Γεωργίου συμπεριλαμβανομένου και του χώρου στάθμευσης, 

-την οδό Ολυμπιάδος έως το ύψος της οδού Αγ. Γεωργίου, 

-την οδό Ίωνος Δραγούμη έως το ύψος της οδού Αγ. Γεωργίου, 

-τους δρόμους που περικλείουν το Ο.Τ. 36α συμπεριλαμβανομένου του Ο.Τ. 36α, 

-τις οδούς γύρω από το χαρακτηρισμένο ως χώρο πρασίνου στη Λοχ. Πασσιά με το χώρο πρασίνου και 

-τις οδούς που περικλείουν το Ο.Τ. 112α και αποτυπώνεται παρακάτω:


Αρχιτεκτονικός διαγωνισμός με τίτλο Ανάπλαση κέντρου της πόλης της Αριδαίας.


Δαπάνη βραβείων 69.315,80€


Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, δεν τα παρατάμε. Προχωράμε μπροστά με γνώμονα το κοινό όφελος και την ελπίδα να παραδώσουμε στους δημότες, μια Αριδαία καλύτερη και βιώσιμη  για όλους.


Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ 

ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΟΜΗΣΗΣ 

ΚΕΤΙΚΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

4 σχόλια:

  1. καλή επιτυχία, ελπίζω να διεξαχθεί ο διαγωνισμός όπως προβλέπεται(...), επίσης να εκφράσω και την αγανάκτηση όλης της υπόλοιπης Αριδαίας που έχει αφαιθεί στη μοίρα της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Αριδαία θέλει πράσινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάθε πόλη έχει μοντέρνο κέντρο. Μακάρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365