Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023

Πώς θα διαλέξω όνομα για τον σκύλο ή τη γάτα μου;

Ορίστε μερικές συμβουλές
Το να δίνεις ονόματα δεν είναι εύκολη υπόθεση. Και αν δεν ξέρεις τι όνομα να δώσεις στο ζωάκι σου, διαβάστε αυτές τις 5 συμβουλές.

1.Διάλεξε ένα όνομα διάσημου
Φρόντισε να είναι μικρό βέβαια. Για παράδειγμα, το να βγάλεις τον γάτο σου Νοστράδαμο, μάλλον δεν είναι καλή ιδέα. (Εκτός κι αν ο γάτος είναι μαύρος και έχει από εκείνα τα βλέμματα που σου τρυπούν την ψυχή, τότε το επιτρέπουμε.) 

2. Διάλεξε ένα στοιχείο του χαρακτήρα του
Θα ήταν καλό να περιμένεις λίγο καιρό αφού υιοθετήσεις το ζωάκι σου, ώστε να παρατηρήσεις την προσωπικότητά του. Έτσι, το όνομα μπορεί να βγει πολύ εύκολα βάσει της συμπεριφοράς του, και λογικά θα είναι πιο αστείο. Φαγάνας, ας πούμε. 

3. Φρόντισε να ξεκινάει από σύμφωνο
Τα περισσότερα σκυλιά (και τα γατιά, αλλά κατά βάση τα σκυλιά) αναγνωρίζουν και μαθαίνουν πολύ πιο εύκολα τα ονόματα που ξεκινούν με σύμφωνο. Το Κ, το Τ και το Σ είναι φθόγγοι που θα διευκολύνουν πολύ το σκυλί σου να καταλάβει ότι του απευθύνεις τον λόγο. Από την άλλη, απόφυγε ονόματα που θυμίζουν καθημερινές λέξεις που χρησιμοποιείς. Για παράδειγμα, μπορεί να έχεις έναν σκύλο που τρέχει πολύ γρήγορα, αλλά αν το ονομάσεις Μπολτ, σου εγγυόμαστε ότι κάθε φορά θα ακούει κάτι σαν “βόλτα”, και μετά κλαφ’ τα Χαράλαμπε.

4. Διάλεξε το όνομα ενός χαρακτήρα
Τίμιο και απλό. Απλά, αν είναι χαρακτήρας από σειρά, φρόντισε να είναι σειρά που έχει τελειώσει. Μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στο Game of Thrones, ας πούμε, πιστεύουμε ότι υπάρχουν πολλοί γατομπαμπάδες και μαμάδες που… σκυλομετανιώνουν το όνομα Ντενέρις.

5. Φρόντισε να είναι μικρό
Ξανά, αυτό αφορά περισσότερο τους σκύλους επειδή είναι πιο επικοινωνιακοί. Τα δισύλλαβα ονόματα είναι προτιμότερα, μιας και ένα μακροσκελές όνομα θα τους μπερδέψει. Από την άλλη, αν θες το “επίσημο” όνομα να είναι μεγάλο, φρόντισε να έχει μικρότερο υποκοριστικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365