Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020

Λάκης Βασιλειάδης: «Ανάγκη στήριξης των εποχιακά εργαζόμενων»

Δελτίο Τύπου

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης, σε συνέχεια συνάντησης εργασίας με εκπροσώπους του Σωματείου Εποχικών Εργαζομένων σε Κονσερβοποιεία και Διαλογητήρια της Πέλλας, κατέθεσε στη Βουλή την με αριθμό 155 Αναφορά προς τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων.


Η διάδοση του κορωνοϊού στην Περιφερειακή Ενότητα είχε ως αποτέλεσμα να κλείσουν πρόωρα αρκετές μονάδες οι οποίες απασχολούσαν μεγάλο αριθμό εργαζομένων, πριν μπορέσουν να συμπληρώσουν τα απαραίτητα 100 ένσημα. Σε επαφές του με το Υπουργείο ο Βουλευτής έχει ήδη ζητήσει την μείωση του αριθμού αυτού από 100 σε 50, ωστόσο υπάρχουν αρκετά εμπόδια στην κατεύθυνση αυτή.


Αναφορικά με το ζήτημα, ο Λάκης Βασιλειάδης δήλωσε:


«Υπάρχει μεγάλη ανάγκη στήριξης των εποχιακά εργαζόμενων. Βασικό αίτημα του κλάδου σήμερα αποτελεί η οικονομική ενίσχυση όσων δεν συγκέντρωσαν τον απαραίτητο αριθμό των 100 ενσήμων και η ασφαλιστική και ιατροφαρμακευτική κάλυψη των εποχιακά εργαζόμενων που δεν κατάφεραν να συμπληρώσουν τις 50 ημέρες εργασίας που προβλέπει η νομοθεσία. Οι μακροχρόνιες πλέον επιπτώσεις της πανδημίας, καθώς και τα διαδοχικά περιοριστικά μέτρα έχουν επιφέρει δυσανάλογα μεγάλο πρόβλημα και η Πολιτεία οφείλει να σταθεί στο πλευρό τους.»

Η Αναφορά είναι διαθέσιμη στο σύνδεσμο ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365