Σάββατο, 3 Οκτωβρίου 2020

ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας: Η κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για την τραγική κατάσταση στο Ν. Πέλλας λόγω κορωνοϊού

Δελτίο Τύπου

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι υπεύθυνη για την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Ν. Πέλλας λόγω κορωνοϊού.

Την ώρα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να τα φορτώνει όλα στην «ατομική ευθύνη», οι επιχειρηματίες σε όλη τη χώρα θυσιάζουν στο βωμό του κέρδους τις ανθρώπινες ζωές των εργαζομένων, μη τηρώντας  τα υγειονομικά πρωτόκολλα, χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας, χωρίς γιατρούς, τεστ, ατομικά μέσα προστασίας, τήρηση αποστάσεων.  Ο νομός Πέλλας, ως γνωστόν, απασχολεί εκατοντάδες εποχιακούς εργάτες στα εργοστάσια της ευρύτερης περιοχής του. Με την ανεκτική στάση της κυβέρνησης, την έλλειψη ελέγχων για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων πρόληψης και προστασίας, τη μη κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού παρόλο που ήταν γνωστά από καιρό τα πρώτα κρούσματα, την καθυστέρηση λήψης αποφάσεων για την αναστολή λειτουργίας των συγκεκριμένων επιχειρήσεων, πρώτα το εργοστάσιο «Παυλίδης» και έπειτα το εργοστάσιο «Κρόνος» έγιναν κέντρα διασποράς του κορωνοιού, αποδεικνύοντας πως για το Κεφάλαιο και κατ΄επέκταση για τον καπιταλισμό που πρεσβεύει η Νέα Δημοκρατία η ζωή των εργαζομένων αποτελεί μια ασήμαντη λεπτομέρεια. 

Όλο αυτό το διάστημα , με μοναδικό του γνώμονα την επικοινωνία και το πρόσκαιρο πολιτικό όφελος, ο κ .Μητσοτάκης ηγείται μιας κυβέρνησης, που δείχνει πως άγεται και φέρεται από επιμέρους συμφέροντα και πλέον δεν εμπνέει καμία εμπιστοσύνη στους πολίτες.
Η έλλειψη σχεδίου, οι παλινωδίες και η διαρκής προσπάθεια να μεταφέρει τις ευθύνες του στους πολίτες είναι ο απολογισμός της κυβερνητικής πολιτικής τους μήνες μετά την άρση του lockdown.

Τα παραδείγματα είναι πολλά:

-Άνοιξαν τον τουρισμό χωρίς σχέδιο και χωρίς μαζικά υποχρεωτικά τεστ, γιατί έτσι απαίτησαν οι ξένοι tour operators.

-Αποδέχτηκαν πληρότητα 100% στα αεροπλάνα, γιατί έτσι απαίτησαν οι αεροπορικές εταιρίες.
-Αποδέχτηκαν πληρότητα 85% στα πλοία, γιατί έτσι απαίτησαν οι εφοπλιστές.

-Αποφάσισαν διαφορετικά υγειονομικά πρωτόκολλα σε κάθε πύλη εισόδου της χώρας.
-Αρνήθηκαν να αυξήσουν τα δρομολόγια στις δημόσιες συγκοινωνίες.

-Απέτυχαν παταγωδώς να συντονίσουν τις αρμόδιες τοπικές και ελεγκτικές αρχές την τήρηση των μέτρων.

-Απέκρυπταν συστηματικά κρούσματα σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.
Απέναντι σε αυτή τη πρωτοφανή ανευθυνότητα, αλλά και στην ενορχηστρωμένη προπαγάνδα από την Κυβέρνηση και τα τοπικά φερέφωνά της να φορτωθούν οι ευθύνες στους πολίτες, δεν έχουμε δικαίωμα να μείνουμε σιωπηλοί.

Ο νομός Πέλλας  βρίσκεται μπροστά στο φάσμα μιας οικονομικής καταστροφής αλλά και μιας νέας μεγάλης υγειονομικής κρίσης. 

Προειδοποιούμε την κυβέρνηση: Η κατάσταση τείνει να βγει εκτός ελέγχου.

Σταματήστε να θεωρείτε τη διαχείριση της πανδημίας, επικοινωνιακό παιχνίδι.

Σταματήστε τη στοχοποίηση κοινωνικών ομάδων αλλά και κατοίκων ολόκληρων περιοχών της χώρας, για να κρύψετε τις δικές σας ευθύνες και αστοχίες.

Αφήστε τα κούφια λόγια και πάρτε όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της ζωής και της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. 

Επιβάλλετε τη συμμόρφωση των εργοδοτών στα υγειονομικά πρωτόκολλα με τους αναγκαίους ελέγχους από την πλευρά της Πολιτείας,
Διασφαλίστε τις θέσεις και οι σχέσεις εργασίας, τα μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα όλων των εργαζομένων.

Ενισχύστε την Επιθεώρηση Εργασίας  με προσωπικό και την επαναλειτουργία του Τμήματος Τεχνικής Επιθεώρησης στην Πέλλα.
Ενισχύστε τα νοσοκομεία του νομού μας και το δημόσιο σύστημα υγείας.


Όλοι οι πολίτες του Ν. Πέλλας οφείλουν από τη μια να τηρήσουν με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης όσα συμβουλεύουν οι ειδικοί και από την άλλη να ορθώσουν το ανάστημά τους, να νικήσουν τον φόβο, να κινητοποιηθούν και να απαιτήσουν από την κυβέρνηση την εφαρμογή ενός σχεδίου άμεσης ανάγκης.
Για τη ζωή και την υγεία όλων.
Για το σήμερα, και για το αύριο.

Τμήμα Εργατικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Ν. Πέλλας

1 σχόλιο:

 1. Πιο χαμηλού επιπέδου αντιπολίτευση δεν έχει υπάρξει
  Να επενδύεις στην εξάπλωση της πανδημίας για να κατηγορήσεις μια κυβέρνηση είναι ο, τι πιο ελεεινό υπάρχει
  Σε λίγο θα παρακαλανε να υπάρξουν θύματα
  Ε όχι ρε παιδιά κάπου το έχετε χάσει
  Από την μία οι ψεκασμενοι κι από την άλλη οι λαικιστες του Covid

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365