Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024

Μύθος ή πραγματικότητα η φιλία μεταξύ ενός άντρα και μιας γυναίκας;

Οι άντρες δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα στο να συνάψουν φιλική σχέση με μια δεσμευμένη γυναίκα που τους αρέσει

Ένα ερωτηματολόγιο που δόθηκε σε 88 ζευγάρια φίλων, έδειξε πως τις περισσότερες φορές η φιλία χαλάει απο τη μεριά του άντρα και όχι της γυναίκας. Ο λόγος είναι πως οι άντρες είναι πολύ πιθανό να αισθανθούν ερωτική έλξη για τη γυναίκα-φίλη, σε αντιθεση με τις γυναίκες που στην συντριπτική τους πλειοψηφία δεν δείχνουν ερωτικό ενδιαφέρον για τον άντρα-φίλο τους.


Επίσης, μεγάλο ενδιαφέρον αποτελεί άλλο ένα στοιχείο. Οι άντρες δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα στο να συνάψουν φιλική σχέση με μια δεσμευμένη γυναίκα που τους αρέσει, σε αντίθεση με τις γυναίκες οι οποίες δεν θεωρούν πόλο έλξης ένα δεσμευμένο άντρα.

Η έρευνα τελειώνει με μια συμβουλή προς τις γυναίκες: “Αν ο φίλος σας κάποια στιγμή εκδηλώσει ερωτικό ενδιαφέρον, πρέπει να είστε έτοιμες να το αντιμετωπίσετε. Αν τον βλέπετε και εσείς ερωτικά, σίγουρα ξέρετε πως θα αντιδράσετε! Αν όμως ισχύει το αντίθετο, πρέπει να να είστε πολύ προσεκτικές. Αν θέλετε να παραμείνετε φίλοι, δεν πρέπει να του δώσετε την αίσθηση απόρριψης. Είναι καλύτερο να δείξετε κολακευμένη, που ένας τόσο γοητευτικός άντρας έδειξε ενδιαφέρον (ακόμα και να μην είναι τόσο πολύ γοητευτικός) αλλά ταυτόχρονα να του δώσετε να καταλάβει πως δεν θέλετε να θυσιαστεί μια φιλία στο βωμό μιας ερωτικής σχέσης”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365