Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020

Μπαράζ δηλητηριάσεων σκύλων στην Έδεσσα – Φόλα σε πάρκο που παίζουν δεκάδες παιδιά

Στην Έδεσσα οι κάτοικοι είναι συγκλονισμένοι από την είδηση για πολλαπλές δηλητηριάσεις σκύλων με φόλες

Νέα βαρβαρότητα με θύματα σκύλους και δράστες “ανθρώπους” συνέβη αυτή τη φορά στην Έδεσσα. Τα νέα περιστατικά βλέπουν το φως της δημοσιότητας μετά το συγκλονιστικό γεγονός του απίστευτου βασανισμού ενός σκύλου στην Κρήτη.


Στην Έδεσσα οι κάτοικοι είναι συγκλονισμένοι από την είδηση για πολλαπλές δηλητηριάσεις σκύλων με φόλες. Μάλιστα, μέσα σε διάστημα 6 μηνών, τουλάχιστον 24 σκύλοι βρέθηκαν δηλητηριασμένοι. Πρόκειται για αδέσποτα αλλά και δεσποζόμενα ζώα που βρέθηκαν νεκρά σε κεντρικά σημεία της πόλης και κυρίως στο πάρκο Κιουπρί.


Οι κάτοικοι έχουν σοκαριστεί όχι μόνο από τη βαναυσότητα της πράξης αλλά και από το γεγονός ότι οι δράστες προφανώς λειτουργούν βάσει ενός καλά οργανωμένου και παρατεταμένου σχεδίου.


“Είναι ένα πρωτοφανές γεγονός. Στο παρελθόν μπορεί να είχαμε κάποια μεμονωμένα περιστατικά σε κάποια γειτονιά με ένα θύμα για παράδειγμα, που θα μπορούσε να υποθέσει κάποιος ότι ο δράστης ήταν κάτοικος της περιοχής. Τώρα όμως το θέμα έχει ξεφύγει”, δήλωσε στο ThessToday.gr η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Έδεσσας Κατερίνα Καλτσά.


Το φαινόμενο των δηλητηριάσεων είχε ξεκινήσει από την 1η Απριλίου 2020 και μέχρι και 1η Οκτωβρίου συνεχιζόταν, με 24 σκυλιά να βρίσκουν τραγικό θάνατο. “Τα σκυλιά αυτά ζούσαν χρόνια ολόκληρα στην Έδεσσα. Κάποια 5 χρόνια, κάποια ακόμη και 7 χρόνια. Ήταν με τα τσιπάκια τους, εμβολιασμένα, με βιβλιάρια» αναφέρει η κα Καλτσά χαρακτηρίζοντας τα ως «μέλη της κοινωνίας της Έδεσσας”. Τα 22 ήταν αδέσποτα, εκ των οποίων δυο πρόσφατα εγκαταλελειμμένα και τα 2 δεσποζόμενα, σύμφωνα με την ίδια.


Η Κατερίνα Καλτσά επισήμανε ότι “και εμείς ως Σύλλογος έχουμε υποβάλλει μηνύσεις για το κάθε περιστατικό και στην αστυνομία και στον εισαγγελέα. Από την πλευρά του δήμου, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος έχει κάνει επίσης μηνύσεις για τα ίδια περιστατικά”.


Έδεσσα: “Ο σκύλος μου έφαγε τη φόλα δίπλα σε δεκάδες παιδιά

Οι φιλόζωοι της περιοχής ανησυχούν από τις διαστάσεις που έχει πάρει το πρόβλημα. Φοβούνται ακόμη και να βγάλουν μία απλή βόλτα τον σκύλο τους γιατί δεν μπορούν να είναι σίγουροι ότι θα είναι ασφαλής. Το Thesstoday.gr μίλησε με κάτοικο της Έδεσσας που περιγράφει τη δολοφονία του αγαπημένου του τετράποδου.


“Είχα βγάλει τον σκύλο μου μία βόλτα στο Πάρκο Κιουπρί νωρίς το πρωί. Τον είχα δεμένο όταν ξαφνικά άρπαξε κάτι από κάτω να φάει γρήγορα. Κανείς δεν το πρόσεξε εκείνη την στιγμή και εν τέλει δεν το προλάβαμε. Ο σκύλος άρχισε να χάνει τις αισθήσεις του, έπεσε κάτω, τον πήγαμε στον κτηνίατρο, αλλά ήταν ήδη πάρα πολύ αργά”, διηγείται ο ίδιος και συμπληρώνει, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου:


“Ήταν ένα τραγικό γεγονός, όχι μόνο για τον δικό μου σκύλο, αλλά και για όλους τους σκύλους που δηλητηριάστηκαν. Το φοβερό μάλιστα είναι ότι στο συγκεκριμένο πάρκο παίζουν καθημερινά δεκάδες παιδιά, τα οποία κατά λάθος θα μπορούσαν να έρθουν σε επαφή με κάποια μολυσμένη εστία και αυτό να αποβεί μοιραίο”, επισημαίνει.


πηγή: thesstoday.gr

1 σχόλιο:

  1. Τα σκυλιά είναι ένα απ τα δεκάδες είδη ζώων. Φιλόζωοι ή φιλόσκυλοι; Διαφορετικά πράγματα είναι αυτά τα δύο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365