Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

Αλέξης Τσίπρας: Ντροπή τα σκονάκια στις εφημερίδες από την κυβέρνηση (ΦΩΤΟ)

Θέμα προκάλεσαν η δημοσιότητα γραπτής εντολής του Μαξίμου σε εφημερίδες για «επίθεση στον Τσίπρα»

«Σκονάκι» αποκάλεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης το δελτίο τύπου που έστειλε το Μαξίμου και από απροσεξία δημοσιεύτηκε στις εφημερίδες στο «Πρώτο Θέμα» και το Liberal.


Οι συντάκτες φαίνεται ότι μετέφερε με copy paste όλη την ενημέρωση από το Μαξίμου, χωρίς να προσέξουν ότι μαζί δημοσίευσε και τις κατευθύνσεις του Μαξίμου που έδινε εντολής σε μέσα μαζικής ενημέρωσης για «επίθεση στον Τσίπρα». Με το σκεπτικό ότι «ο Τσίπρας στοχοποιεί τον Τσιόδρα» κι αυτό είναι απαράδεκτο. Αναφερόμενος σε τοποθέτηση του Τσίπρα ότι ο κ Τσιόδρας ή θα είναι επιστήμονας ή μέλος της κυβέρνησης Μητσοτάκη και θα έχει θέση κατά της αγοράς λεωφορείων.




Με αφορμή αυτό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Το δεύτερο κύμα της πανδημίας βρίσκει τη χώρα ανοχύρωτη και το ΕΣΥ απροετοίμαστο με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, που άφησε να περάσουν 8 μήνες αυτοθαυμαζόμενος.


Ακόμα και σήμερα, με πάνω από 1.500 κρούσματα τη μέρα, κατακόρυφη αύξηση των θανάτων και το ΕΣΥ στα όριά του, ο κ. Μητσοτάκης αντί να λάβει άμεσα μέτρα


για την ενίσχυση του ΕΣΥ,

για μόνιμες προσλήψεις γιατρών,

για μαζικά δωρεάν διαγνωστικά τεστ,

για αύξηση των κλινών ΜΕΘ και αποσυμφόρηση στη χαοτική κατάσταση στις δημόσιες συγκοινωνίες,

το μόνο για το οποίο ενδιαφέρεται είναι η επικοινωνία. Την ώρα που έχει χαθεί ο έλεγχος, τόσο στην υγειονομική όσο και στην οικονομική κρίση, ο κ. Μητσοτάκης ασχολείται με το να δίνει εντολές στο φιλοκυβερνητικό Τύπο για επιθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και σε εμένα προσωπικά.



Προφανώς και δεν με αγγίζουν. Είναι όμως ντροπή για την κατάντια της ενημέρωσης αλλά και για τον εκφυλισμό της ελευθεροτυπίας και της δημοκρατίας. Όσα σκονάκια, όμως, και να στείλει ο κ. Μητσοτάκης στα Μέσα που τον λιβανίζουν, δυστυχώς – για όλους μας – οι πολίτες βιώνουν πλέον καθημερινά τις πληγές από τις δραματικές επιπτώσεις της αδράνειάς του.


Υπάρχει το σχετικό απόσπασμα από την εισαγωγική τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργικό συμβούλιο. Αναφέρεται στις επιθέσεις που δέχθηκε ο Σωτήρης Τσιόδρας και στη συνέχεια πηγαίνει σε άλλο θέμα. Η σχετική παράγραφος που δημοσιεύουν δυο φιλοκυβερνητικά μέσα, δεν αποτελεί μέρος της ομιλίας του πρωθυπουργού.


Το άνωθεν σχετικό απόσπασμα δημοσιεύσει και η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ από την εισαγωγική τοποθέτηση του πρωθυπουργού, στο υπουργικό συμβούλιο. Αναφέρεται στις επιθέσεις που δέχθηκε ο Σωτήρης Τσιόδρας και στη συνέχεια πηγαίνει σε άλλο θέμα. Η σχετική παράγραφος που δημοσιεύουν δυο φιλοκυβερνητικά μέσα, δεν αποτελεί μέρος της ομιλίας του πρωθυπουργού.

2 σχόλια:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365