Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024

Τι να ρωτήσεις τον εαυτό σου πριν στείλεις στην/ον πρώην

Πριν το μήνυμα φύγει, κάνε αυτές τις ερωτήσεις στον εαυτό σου

Οι λόγοι για τους οποίους στέλνουμε μήνυμα σε έναν/μία πρώην δεν είναι πάντα λόγοι θρήνου και πεσίματος και σουρσίματος στα πατώματα για τον εν λόγο πεθαμένο έρωτα. Κάποιοι από αυτούς τους λόγους δεν μπορούν να γίνουν αφορμή για τον/ην πρώην να περηφανευτεί ότι μπορεί να μείνει αξέχαστος/η. Ενίοτε τα αίτια είναι πιο απλά και μπροστά στα μάτια μας. 


Θέλεις να στείλεις επειδή κάποιο νέο πρόσωπο σε πλήγωσε;

Όταν ένα καινούριο πρόσωπο σου κάνει νερά, δεν είναι απίθανο να νιώσεις την ανάγκη να μιλήσεις με τον/ην πρώην σου, αυτό το άτομο που σε έκανε να νιώθεις ποθητός/ή, τον/ην πρώην που θα πετάξει τη σκούφια του για να περάσει άλλη μία νύχτα μαζί σου. Αυτό που πρέπει να αναρωτηθείς στη δεδομένη περίπτωση είναι αν πραγματικά θέλεις να ξαναφουντώσει το πάθος μεταξύ εσένα και του/ης πρώην ή αν απλώς επιζητάς λίγη προσοχή, την επιβεβαίωση. Ένα μπουστ αυτοπεποίθησης μετά την απογοήτευση που σε “κέρασε” το νέο πρόσωπο.

Θέλεις να στείλεις επειδή έχεις κάποια αναπάντητα ερωτήματα;

Είναι φυσιολογικό να έχεις πολλά ερωτήματα μετά από ένα χωρισμό. Και όσο περνούν οι μέρες και στριφογυρίζεις στο κρεβάτι σκεπτόμενος/η τη σχέση, τα ερωτήματα αυξάνονται και πληθαίνουν. Μήπως, όμως, πρέπει να ρωτήσεις τον εαυτό σου αν θα σε βοηθήσει να ξεπεράσεις τον χωρισμό αυτή η αφορμή επικοινωνίας; Μπορεί να σου πει ψέματα ώστε να μην φανεί «κακός». Ίσως αδιαφορήσει. Αν δεν σε ενδιαφέρει η πιθανότητα να συμβεί κάτι από αυτά, εμάς δεν μας πέφτει λόγος.

Θέλεις να στείλεις επειδή έχεις νοσταλγήσει το παρελθόν;

Μετά από τη σχέση, είναι καλό να κρατάς και τις καλές και τις κακές αναμνήσεις. Τις καλές γιατί δεν υπάρχει λόγος να νιώθεις μίσος (εκτός κι αν έκανε κάτι υπερβολικά χοντρό), τις κακές γιατί από τα λάθη σου μαθαίνεις. Χωρίσατε για κάποιον λόγο. Ίσως σε πλήγωσε, ίσως να μην είναι απλώς το κατάλληλο άτομο για εσένα.

Θέλεις να στείλεις επειδή νιώθεις μοναξιές;

Συμβαίνει και στους πιο έμπειρους να πέφτουν σε αυτήν την παγίδα. Μα θα φταίει μία ρομαντική ταινία; Μα θα φταίει το επεισόδιο που η Ρέιτσελ τα ξαναβρίσκει με τον Ρος; Μα οι αρραβώνες των φίλων σου στο fb που αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο; Καταλαβαίνεις ότι ίσως και αυτοί να είναι οι (πολύ) λάθος λόγοι για να στείλεις σε έναν πρώην;

Θέλεις να στείλεις επειδή έχεις πιει;

Κάνε την χάρη στον εαυτό σου: πριν στείλεις μήνυμα μέτρα τον αριθμό ποτών που έχεις καταναλώσει. Αν δεν θυμάσαι αν έχεις πιει 3 ή 4 μάλλον δεν είναι καλή απόφαση να αγγίξεις το κουμπί της αποστολής. Γενικά, είναι προτιμότερο να αφήσεις το μήνυμα στον φάκελο «Πρόχειρα» και με το φως της ημέρας (ή του μεσημεριού, γιατί τότε θα ξυπνήσεις) να αλλάξεις γνώμη.

Ή μήπως θέλεις να στείλεις επειδή έχεις τα έχεις πάρει στο κρανίο;

Αν ο/η πρώην σε πλήγωσε σε τέτοιο βαθμό που θέλεις να του στείλεις απλώς για να τον βρίσεις, καλύτερα να το αποφύγεις. Δεν θα δεις ποτέ την αντίδραση του/ης, δεν θα πάρεις ποτέ την ικανοποίηση – δεν είναι έτσι όπως το φαντάζεσαι. Σβήσε καλύτερα την επαφή και ασ’ το να πάει, άσ’το. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365