Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2020

Πρωτοβουλία Λάκη Βασιλειάδη για τους Εποχικούς Εργαζόμενους της Πέλλας

Δελτίο Τύπου

Συνάντηση εργασίας στο Εργατικό Κέντρο Πέλλας για σειρά θεμάτων.


Με πρωτοβουλία του Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκη Βασιλειάδη πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση εργασίας μεταξύ της διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πέλλας και του Σωματείου Εποχικών Εργαζομένων σε Κονσερβοποιία και Διαλογητήρια Πέλλας. Σκοπός του Βουλευτή ήταν να αποκτήσει ολοκληρωμένη εικόνα, από τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους, για τα προβλήματα που γνωρίζει ότι αντιμετωπίζει ο κλάδος, λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων.


Το βασικό θέμα που απασχολεί τους εποχικούς εργαζόμενους της Πέλλας είναι η ανάγκη τήρησης των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας αλλά και ότι, λόγω των περιοριστικών μέτρων, πολλοί εξ αυτών δεν έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο ετήσιο αριθμό ενσήμων ώστε να δικαιούνται επίδομα ανεργίας και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Ειδικότερα για το θέμα της περίθαλψης, πρόκειται για τον κλάδο που είχε τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού στην Πέλλα, συνεπώς είναι επιτακτική ανάγκη να είναι καλυμμένοι.


Από την πλευρά του ο Λάκης Βασιλειάδης δεσμεύτηκε να παρέμβει στα αρμόδια Υπουργεία και να στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις το αίτημα για ειδικό βοήθημα και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των εποχικών εργαζόμενων της Πέλλας.


Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου έθεσε μεταξύ άλλων το ζήτημα της λειτουργίας γραφείου τεχνικής και υγειονομικής επιθεώρησης εργασίας στην Περιφερειακή Ενότητα. Επίσης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον ΟΑΕΔ όπως η αποπληρωμή προγραμμάτων ΛΑΕΚ για εργαζόμενους.


Η διοίκηση του Σωματείου αναφέρθηκε στην ανάγκη απαλοιφής του χαρακτηρισμού μιας επιχείρησης ως εποχιακή από τον ΟΑΕΔ ως προϋπόθεση για τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας στους εργαζομένους, ενώ έθεσε και το ζήτημα των χειριστών και την κατοχύρωση του επαγγέλματος και τον τρόπο καταβολής τού ειδικού εποχιακού επιδόματος στον κλάδο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365