Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020

Ανακοίνωση Δήμου Αλμωπίας για το κρούσμα στο Γυμνάσιο Φούστανης (ΦΩΤΟ)

Διαβάστε την ανακοίνωση

Διαβάστε την ανακοίνωση:

Σας ενημερώνουμε, ότι έπειτα από την εμφάνιση θετικού κρούσματος στην μαθητική κοινότητα του Γυμνασίου Φούστανης του Δήμου Αλμωπίας, εφαρμόσαμε τα υγειονομικά πρωτοκόλλα του ΕΟΔΥ και συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε απολύμανση όλων των χώρων της Σχολικής Μονάδας.

Καθ΄ όλη τη διάρκεια, που θα βρίσκεται σε αναστολή λειτουργίας το Γυμνάσιο Φούστανης, θα πραγματοποιείται καθημερινός σχολαστικός καθαρισμός και αερισμός των χώρων, με σκοπό την ασφαλή  επαναλειτουργία της Σχολικής Μονάδας, στις 22-10-2020.

Σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε όλοι μας εξαιτίας της πανδημίας, οφείλουμε να δείξουμε ψυχραιμία και  σύνεση.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

ΒΕΣΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ


Διαβάστε την σημερινή ανακοίνωση του Γυμνασίου Φούστανης

Αγαπητοί μας γονείς

Είμαστε στην επόμενη μέρα μιας δύσκολης περιπέτειας από την οποία δοκιμάζεται το Γυμνάσιο Φούστανης.


Χθες, Τετάρτη 07-10-2020, μετά από την γνωστοποίηση θετικού κρούσματος στην μαθητική κοινότητα του σχολείου μας, στις 15.00 μ.μ. η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης  Πέλλας  μετά από εισήγηση της  Διεύθυνσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Πέλλας,

α π ο φ ά σ ι σ ε

Την προσωρινή αναστολή λειτουργίας του Γυμνασίου Φούστανης για 14 ημέρες, υπολογιζόμενη από Δευτέρα  05-10-2020 μέχρι και Κυριακή 18-10-2020.


Το έγγραφο της απόφασης είναι στο παρακάτω σύνδεσμο:


Απόφαση Αναστολής λειτουργίας Γυμνασίου Φούστανης

Δεν θα αναφέρουμε λεπτομέρειες σχετικά με την συστηματική καταγραφή, μέσω ειδικής φόρμας ιχνηλάτησης των μαθητών και των εκπαιδευτικών με τους οποίους ήλθε σε επαφή ο μαθητής μας. Στο σχολείο μας, υπάρχει αρχείο που αποτυπώνει με λεπτομέρεια κάθε επιλογή ή κίνηση της σχολικής μονάδας.


Με βάση την παραπάνω απόφαση και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ οι μαθητές μας (όλοι οι μαθητές του Γυμνασίου Φούστανης) αποτελούν στενές επαφές και τίθενται για 14 ημέρες σε κατ' οίκον περιορισμό από 05-01-20 μέχρι και 18-10-20.


Σε κάθε περίπτωση επισημαίνεται η υποχρέωση τήρησης των οδηγιών του ΕΟΔΥ,τις οποίες μπορείτε, να αναζητήσετε στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://eody.gov.gr/odigies-gia-apomonosi-epafon-sto-spiti


Υπενθυμίζουμε δε:


· Οι μαθητές μας που τελούν σε κατ'οίκον περιορισμό οφείλουν να παραμένουν απομονωμένοι στο σπίτις τους, με ευθύνη και των γονέων τους, να παρακολουθούνται από αυτούς και εφόσον δεν εκδηλώσουν κάποιο σύμπτωμα συμβατό με covid-19, θα επιστρέψουν στο Σχολείο στις 19-10-2020.


·  Εάν ένα άτομο κατά την διάρκεια του κατ’ οίκον περιορισμού (καρaντίνας) εκδηλώσει συμπτώματα της νόσου covid-19, θα πρέπει πρώτα να συμβουλευθεί γιατρό και στη συνέχεια να υποβληθεί σε εργαστηριακό έλεγχο. Εάν το τεστ είναι θετικό ενημερώνεται το σχολείο, εάν είναι αρνητικό, το άτομο παραμένει σε καραντίνα μέχρι να ολοκληρωθεί το 14ήμερο. Δεν συνιστάται εργαστηριακός έλεγχος των ασυμπτωματικών στενών επαφών.


· Εάν κατά τη διάρκεια της καραντίνας ασυμπτωματικό άτομο που έχει θεωρηθεί στενή επαφή, κάνει µε δική του πρωτοβουλία εργαστηριακό έλεγχο, τότε: α) εάν το τεστ είναι θετικό παραμένει σε καραντίνα για 10 ημέρες από την ημέρα διενέργειας του τεστ (εφόσον παραμένει ασυµπτωματικό). β) εάν το µοριακό τεστ είναι αρνητικό παραμένει σε καραντίνα έως την ολοκλήρωση του 14ήµερου.


· Στην περίπτωση που εσείς, τα παιδιά σας ή και άλλο µέλος της οικογένειάς σας χαρακτηριστεί ως επιβεβαιωμένο κρούσμα Κορονοϊού, οφείλετε να αυτοπεριοριστείτε κατ΄οίκον, ενημερώνοντας μεταξύ άλλων και τη ∆ιεύθυνση του Σχολείου µας.


Σήμερα, Πέμπτη 08/10/2020 στις 11:00 π.μ. έγινε, από ειδικό συνεργείο του Δήμου, απολύμανση του σχολείου. Γι' αυτό το κτίριο θα παραμείνει κλειστό για το υπόλοιπο της ημέρας.


Στο χρονικό διάστημα αναστολής λειτουργίας, ενεργοποιείται αυτόματα η Εξ αποστάσεως εκπαίδευση μέσω της πλατφόρμας  webex meetings.


Η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι υποχρεωτική. Στην αρχή κάθε μαθήματος ο εκπαιδευτικός παίρνει απουσίες που καταχωρούνται στο σύστημα myschool και μετά ξεκινάει το μάθημα.


Τελειώνοντας, Ευχόμαστε υγεία στα παιδιά μας,  και πάλι, μετά από 6 εργάσιμες ημέρες να επιστρέψουμε ασφαλείς.


Κάθε επιλογή στο σχολείο μας γίνεται με γνώμονα το συμφέρον των μαθητών μας και των οικογενιών τους.


Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με τα τηλέφωνα 23384062255 και 6978218757


Με εκτίμηση εκ μέρους του συλλόγου των Καθηγητών του Γυμνασίου Φούστανης ο Διευθυντής

Ρώμας Άγγελος






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365