Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020

Χειμερινή ώρα για τελευταία φορά;

Στις 25/10 η χειμερινή ώρα επιστρέφει και απομένει να φανεί τον Μάρτιο του 2021 αν θα είναι για τελευταία φορά

Ως είθισται, η αλλαγή ώρας γίνεται κάθε τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου, όπου γυρνάμε τους δείκτες των ρολογιών μας μία ώρα πίσω. Έτσι και φέτος, η μετάβαση στη χειμερινή ώρα θα γίνει τα ξημερώματα της Κυριακής 25 Οκτωβρίου, όταν και θα γυρίσουμε τα ρολόγια μας μία ώρα πίσω, κάτι βέβαια που έχει απασχολήσει και δημιουργήσει διχογνωμίες μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών το τελευταίο διάστημα, μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να τερματίσει τη συγκεκριμένη αλλαγή της ώας σε θερινή και χειμερινή, από το 2021.


Για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επιθυμούν να διατηρήσουν μόνιμα τη θερινή ώρα, η αλλαγή θα πρέπει να σταματήσει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021, ενώ όσες θέλουν να κρατήσουν μόνιμα χειμερινή ώρα, η αλλαγή θα γίνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου 2021.


Υπενθυμίζεται πως η απόφαση να σταματήσει η αλλαγή της ώρας αφορά την εξοικονόμηση ενέργειας των κρατών.


Στη χώρα μας δεν έχει παρθεί ακόμα τελική απόφαση αλλά αν τελικά η αλλαγές σταματήσουν αυτή που θα διατηρηθεί μόνιμα θα είναι η θερινή ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365