Κυριακή, 4 Οκτωβρίου 2020

Η επίσημη ανακοίνωση του εσπερινού ΕΠΑΛ Αριδαίας για την αναστολή λειτουργίας τμήματος

Ανακοίνωση

Επείγουσα ανακοίνωση – Αναστολή λειτουργίας τμήματος Β Οικονομίας

Αγαπητοί μαθητές και κηδεμόνες

Με την παρούσα ανακοίνωση σας ενημερώνουμε πως στο τμήμα Β Διοίκησης και Οικονομίας υπήρξε μαθητής/τρια που χαρακτηρίστηκε μετά από εργαστηριακό έλεγχο ως επιβεβαιωμένο θετικό κρούσμα Covid-19.


Εφαρμόζοντας την ισχύουσα νομοθεσία και σε εφαρμογή της αρ.πρωτ. 13531/04-10-2020 απόφαση της ΔΔΕ Πέλλας αναστέλλεται η λειτουργία του τμήματος Β Διοίκησης και Οικονομίας από αύριο 05/10/2020 μέχρι και 15/10/2020.

Οι μαθητές οι οποίοι φοιτούν στο τμήμα ΒΟΙΚ ανήκουν στις στενές επαφές και θα επιστρέψουν στο σχολείο μετά τις 15-10-2020 (προφανώς δεν θα παρακολουθήσουν ούτε τα μαθήματα γενικής παιδείας).

Οι μαθητές που έχουν χαρακτηριστεί ως στενές επαφές είναι σημαντικό να παρακολουθούν την υγεία τους και αν εμφανίσουν έστω και ένα σύμπτωμα συμβατό με Covid-19 να υποβληθούν σε εργαστηριακό έλεγχο. Είναι πολύ σημαντικό να τηρούνται οι οδηγίες του ΕΟΔΥ οι οποίες υπάρχουν στην επίσημη ιστοσελίδα https://eody.gov.gr/neos-koronaios-covid-19/#heading-4

Τις δύσκολες αυτές στιγμές είναι πολύ σημαντικό να δείξουμε ψυχραιμία και νηφαλιότητα. Η τήρηση των κανονισμών και των οδηγιών, όπως και συνέβαινε, είναι επιτακτική ανάγκη ώστε να λειτουργήσει αφενός το σχολείο αλλά αφετέρου και η κοινωνία μας σε αυτές τις δυσμενής συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί.

Σε κάθε περίπτωση η σκέψη μας θα είναι στην υγεία του συμμαθητή/τρια νοσεί και ευχόμαστε να είναι το μοναδικό περιστατικό που θα έχουμε στο σχολείο. Ο Covid-19 μας αφορά όλους και όλοι μαζί θα προσπαθούμε μαζί για το καλύτερο. Ελπίζουμε, εφαρμόζοντας τις θεσμοθετημένες οδηγίες συντεταγμένα, να προσπεράσουμε την δύσκολη αυτή κατάσταση και να επανέλθουμε στην κανονικότητα, που τόσο μας λείπει, σε κάθε έκφανση της ζωής μας. Φαινόμενα αποκλεισμού ή αποκλίνουσες συμπεριφορές είναι αυτονόητα έξω από πνεύμα λειτουργίας του σχολείου που έχει καλλιεργηθεί όλα αυτά τα χρόνια.

Ο συμμαθητής/τρια σας έδειξε, ως όφειλε, τον μέγιστο βαθμό υπευθυνότητας με την τήρηση των μέτρων στο σχολείο αλλά και με την άμεση ενημέρωση της κατάστασής του ώστε να προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες.

Θα ακολουθήσουν ενημερώσεις σχετικά με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Ο Διευθυντής

Χρήστος Παπανικολάου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365