Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020

Αριδαία: "Νεαροί" θεωρούν μαγκιά να καταστρέφουν και να βρωμίζουν μια πόλη

Γράφει ο Γιώργος Καραγιαννίδης

Άλλο ένα εξοργιστικό περιστατικό έλαβε χώρα χθες το βράδυ στην πόλη της Αριδαίας, με νεαρούς να βάζουν φωτιά και να προκαλούν φθορές σε παιδική χαρά.


Ένα από τα πολλά παρόμοια περιστατικά που συμβαίνουν συχνά στην πόλη, κάποια γίνονται γνωστά και κάποια άλλα όχι.


Άτομα νεαρής ηλικίας, τα οποία δεν έχουν την παραμικρή παιδεία, καταστρέφουν και βρωμίζουν χώρους οι οποίοι δεν τους ανήκουν. "Παιδιά" τα οποία αν τα κάνεις παρατήρηση θα βγάλουν μία γλώσσα μεγαλύτερη από το μπόι τους και αν κάποιος συνομήλικος τους διαφωνεί με τις τακτικές τους δέχεται το μπούλινγκ τους και τον χλευασμό τους.


"Παιδία" που θεωρούν μαγκιά να βρίζεις, να κάψεις, να λερώσεις, να καταστρέψεις.


Δυστυχώς όλο αυτό δεν συμβαίνει μόνο στην Αριδαία, είναι κάτι που γίνεται σε όλες τις πόλεις και τα χωριά της χώρας, ένας καθρέφτης της κοινωνίας μας που μας δείχνει πως σε κάποια πράγματα έχουμε αποτύχει.


Φυσικά για κάθε έναν που θα πετάξει το σκουπίδι του κάτω, θα υπάρχει και αυτός που θα πάει να το μαζέψει, για κάθε έναν που θα καταστρέψει κάτι που δεν του ανήκει, θα υπάρχει αυτός που θα το φτιάξει.  Υπάρχει και η άλλη πλευρά, η φωτεινή. Έχουμε δει κατα καιρούς παραδείγματα, με παρέες ή και μεμονωμένα άτομα να καθαρίζουν και να φτιάχνουν αυτά που κάποιοι λέρωσαν ή κατέστρεψαν.


Παράδειγμα είναι αυτοί και μόνο αυτοί. 


Οφείλουμε σαν κοινωνία να μάθουμε στα παιδιά, όσο παραμένουν παιδιά, τι είναι σωστό και τι λάθος, τι είναι η πραγματική μαγκιά και τι είναι καραγκιοζιλίκι.


Μέχρι τότε, οφείλουμε να προστατέψουμε την πόλη μας από τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές.


Δεν είναι μαγκιά να καταστρέφεις, δεν είναι μαγκιά να είσαι βρωμιάρης.


5 σχόλια:

  1. Να πληρώσουν για να τσούξει και να τους φακελωσουν να δουν την γλυκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δεν μπορεί να γίνει έρευνα ,να εντοπιστούν και απλά να γίνει γνωστό ποιοί είναι? το θέμα ειναι αν τράβηξαν αυτιά οι γονείς τους...Αν υπάρχουν γονείς...Γιατί πολλοί γονείς είναι χαμένοι στα like ,τα FB, κλπ...Αν δεν μπορουν όμως αυτοί...έχει κόσμο έτοιμο να τραβήξει αυτιά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από τότε που η ασυδοσία έγινε δικαίωμα και η δημοκρατία φασισμός τα πάντα είναι εφικτά στην χώρα της αφασίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ , ΜΕΓΑΛΟ ΣΌΙ ΑΣ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ,ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ ΜΕΓΑΛΟ ΧΩΡΙΟ , ΔΕΜΕΝΟ ,ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ . ΕΤΣΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΊΔΕΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ,ΔΥΣΚΟΛΕΣ, ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΑΝΙΔΕΟΙ ΚΑΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ''ΖΟΥΜΕ'' ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ .ΟΙ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΒΕΒΑΊΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΘΎΝΗ ,ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΙΔΕΟΙ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΥ ΑΕΤΌ ΠΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΌΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΠΟΤΥΧΗΜΈΝΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤ ΕΠΊΦΑΣΗ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΤΟΜΑΡΙΟΥ ΜΑΣ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΎΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ.Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΘΙΣΤΆ ΑΞΙΟΥΣ ''ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΚΟΠΑΔΙ ΣΕ ΣΤΑΝΗ΄΄ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Που είσαι αείμνηστε Γιωργάρα.... τώρα σε χρειαζόμαστε... τώρα σε χρειάζεστε η Ελλάδα όσο ποτέ άλλοτε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365