Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2020

Έδεσσα: Σε φάση ολοκλήρωσης το κτήριο Μεγάλου Αλεξάνδρου

Δελτίο Τύπου

Σε τελική φάση μπαίνουν οι εργασίες αποκατάστασης στο κτήριο του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Μετά τις σωστικές παρεμβάσεις της αρμόδιας Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας στο μνημείο, καθώς τμήμα του κτηρίου είναι παλιό τέμενος (Χουνκιάρ Τζαμί), υπογράφηκε η σύμβαση με τον τελικό ανάδοχο για την πλήρη στατική αποκατάσταση και τις τελικές παρεμβάσεις που απαιτούνται έτσι ώστε το κτήριο να παραδοθεί στον Φιλοπρόοδο Σύλλογο «Μέγας Αλέξανδρος» και κατ’ επέκταση στους πολίτες της Έδεσσας. 


Με το έργο αυτό, προϋπολογισμού 1.400.000€, ολοκληρώνεται μία σειρά παρεμβάσεων για την ολοκλήρωση της αποκατάστασης του κτηρίου. Επειδή, η πόλη της Έδεσσας είναι σκόπιμο να διατηρήσει την ιστορική της μνήμη, αλλά και να επανακτήσει ένα σύγχρονο πολύ-λειτουργικό χώρο εκδηλώσεων, προέκυψε η ανάγκη εκπόνησης σειράς μελετών (αρχιτεκτονική, στατική, ηλεκτρομηχανολογική) βάσει των οποίων εκτελέστηκαν και θα εκτελεστούν εργασίες, όπως:


Εργασίες αποκατάστασης των φθορών που υπέστη το εναπομείναν τμήμα του «μνημείου» του Οθωμανικού τεμένους, 

Εργασίες συντήρησης – βελτίωσης του νεότερου τμήματος του κτιρίου, 

Εργασίες συμμόρφωσης με τις ισχύουσες προδιαγραφές, ώστε το κτίσμα ως δυναμικό κτιριακό σύνολο να είναι επισκέψιμο, λειτουργικό, ασφαλές, να αναδεικνύει τα ιστορικά στοιχεία του, να εξυπηρετεί εκδηλώσεις και λοιπές ανάγκες του Δήμου Έδεσσας, αλλά και του Φιλοπρόοδου Συλλόγου «Μέγας Αλέξανδρος»


Ο Δήμαρχος Έδεσσας, κ. Δημήτρης Γιάννου, Δήλωσε σχετικά:

«Είναι πολλά χρόνια που πραγματοποιούνται εργασίες στο κτήριο, με πολλές διακοπές και πραγματικά μεγάλο αγώνα για να διασφαλιστεί η συνέχεια και η χρηματοδότηση του έργου. Επιτέλους μπαίνουμε σε τελική φάση για να χαρούν οι Εδεσσαίες και οι Εδεσσαίοι και πάλι ένα κτήριο που έχουμε συνδέσει όλοι μας με την πολιτιστική ζωή της πόλης».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365