Τρίτη 9 Αυγούστου 2022

Ερευνητές προτείνουν να μην πετάμε τα δόντια μικρών παιδιών για τον πιο απίστευτο λόγο

Η νέα μέθοδος βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη

Το να κρατήσει κάποιος τα δόντια που πέφτουν κατά την διάρκεια της παιδικής ηλικίας μπορεί να θεωρηθεί μια σωτήρια κίνηση, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Βιοτεχνολογίας των Ηνωμένων Πολιτειών. 


Eρευνητές ανακάλυψαν πως τα βλαστοκύτταρα που βρίσκονται σε ένα νεότερο δόντι είναι λιγότερο εκτεθειμένα σε περιβαλλοντική βλάβη από ένα ενήλικο δόντι και μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη νέων κυττάρων σε άλλα μέρη του σώματος.

Θα μπορούσαν με άλλα λόγια να αντικαταστήσουν την δύσκολη διαδικασία πρόσβασης σε μυελό των οστών σε άλλες περιοχές του σώματος για τα βλαστοκύτταρα.

Η νέα μέθοδος βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, ωστόσο τα επόμενα χρόνια θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ευρέως για να βοηθήσει στην καταπολέμηση του καρκίνου και την αναγέννηση νευρικών κυττάρων στον εγκέφαλο για την πρόληψη πιθανών καρδιακών προσβολών.

«Μέχρι στιγμής έχουμε δεδομένα για δύο, δυόμιση και τρία χρόνια και φαίνεται πως είναι μια αποτελεσματική και ασφαλής θεραπεία», δήλωσε μέλος του Εθνικού Προγράμματος Έρευνας και Ανάπτυξης της Κίνας.

Πηγή:  Daily Mail

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365