Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023

Τα ζώα συντροφιάς είναι πλέον μέλη της οικογένειας!

Το βασικό συμπέρασμα είναι πως τα κατοικίδια είναι πια μέλη της οικογένειας

Η ierax analytix μαζί με την Pets Today Trade Exhibition & Magazine, διενήργησαν μια ξεχωριστή έρευνα αγοράς σε περισσότερους από 3.000 κηδεμόνες ζώων συντροφιάς, με στόχο να μελετήσουν τη συμπεριφορά και τις απόψεις τους γύρω από τα κατοικίδια.


Σε μια αγορά που παγκοσμίως αναμένεται να ξεπεράσει τα 200 δις μέχρι το 2025, οι δυνατότητες για ανάπτυξη υπάρχουν στη χώρα μας.

Το βασικό συμπέρασμα είναι πως τα κατοικίδια είναι πια μέλη της οικογένειας, με τους κηδεμόνες τους να ενδιαφέρονται για έξτρα θρεπτικά συστατικά στη διατροφή, να δίνουν αρκετά χρήματα για τη διατροφή τους και να εμπιστεύονται τους κτηνιάτρους για το τι είναι καλύτερο για τα ίδια.

Αναλυτικά, όσον αφορά το είδος τροφής που δίνουν στα κατοικίδια, 85% προτιμάει την ξηρά τροφή, 12% υγρή και 3% BARF (ωμή), ενώ 39 ευρώ μέσο όρο δίνουν το μήνα μόνο για τις τροφές των κατοικίδιων τους οι ερωτώμενοι.

Η πλειοψηφία αγοράζει τροφές από pet shops (63%), σούπερ μάρκετ (42%), κτηνίατρο (18%) και διαδικτυακά 9%. Αξίζει να σημειώσουμε πως εκτός πόλεων τα σούπερ μάρκετ είναι πρώτα σε επιλογή.
Βιταμίνες (56%), συστατικά για γερά δόντια και νύχια (30%), συστατικά για το έντερο (26%), συστατικά για διαχείριση βάρους (21%) και συστατικά για λαμπερό τρίχωμα (21%) είναι τα βασικότερα συστατικά που οι κηδεμόνες θέλουν στις τροφές για τα ζωάκια τους.

Η επίσκεψη στον κτηνίατρο γίνεται μια φορά το τρίμηνο (32%), μια φορά το εξάμηνο (28%), ετήσια (25%) και μόνο όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα (14%), γεγονός που δείχνει μια εμπιστοσύνη και στήριξη στον κτηνίατρο.
Τέλος, το 98% των κατόχων ζώων συντροφιάς θα ήθελαν τα παιδιά τους με τη σειρά τους στο μέλλον να έχουν τουλάχιστον ένα κατοικίδιο στο δικό τους σπίτι.

Credits

Το ερωτηματολόγιο, τη συλλογή, την ανάλυση και την παρουσίαση δεδομένων ανέλαβε η ierax analytix σε συνεργασία με την Pets Today Trade Exhibition & Magazine! Τα 3.117 ερωτηματολόγια συμπληρώθηκαν διαδικτυακά από τις 13 μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου 2019, από άνδρες και γυναίκες στην Ελλάδα που έχουν τουλάχιστον ένα κατοικίδιο στο σπίτι τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365