Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020

Αναλυτικά στοιχεία για τη μείωση του εισοδήματος των παραγωγών οπωροκηπευτικών κατέθεσε στο ΥΠΑΑΤ ο Σταμενίτης

Δελτίο Τύπου

Συνεχίζει τις ενέργειες του ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταμενίτης αναφορικά με το ζήτημα των αποζημιώσεων των παραγωγών οπωροκηπευτικών, οι οποίοι υπέστησαν σοβαρή απώλεια εισοδήματος, κυρίως λόγω των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν σε λαϊκές και υπαίθριες αγορές για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.


Σε συνέχεια των παρεμβάσεων που ξεκίνησε ήδη από την περασμένη άνοιξη, ο Βουλευτής σε συνεργασία με συνεταιρισμούς και παραγωγούς  των εν λόγω προϊόντων του Νομού Πέλλας, κατέθεσε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ολοκληρωμένο φάκελο στοιχείων που αποδεικνύουν τη ζημιά που υπέστησαν οι παραγωγοί στο εισόδημα τους, εξαιτίας της μη διάθεσης των προϊόντων και της μείωσης των τιμών πώλησης των προϊόντων.


Με τον τρόπο αυτό ξεπερνούνται τα εμπόδια που προκύπταν από την έλλειψη ακριβών στοιχείων για τις εν λόγω καλλιέργειες και ανοίγει ο δρόμος για την ολοκλήρωση των διαδικασιών που απαιτούνται να γίνουν τόσο από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων όσο και από το Υπουργείο Οικονομικών, αρμόδιο για την έγκριση του κονδυλίου που θα κατευθυνθεί προς την αποζημίωση των παραγωγών. 


Υπενθυμίζεται ότι για το εν λόγω ζήτημα ο Βουλευτής Πέλλας έχει καταθέσει ερώτηση ήδη από τον περασμένο Μάρτιο. Δείτε σχετικό link: https://stamenitis.gr/laikes-agores/


Παρακάτω μπορείτε να δείτε όλες τις ενέργειες του Βουλευτή σχετικά με το θέμα: 


https://stamenitis.gr/katabolh-ameswn-enisxysewn/

https://stamenitis.gr/paragwgoi-laikwn-agorwn-3/

https://stamenitis.gr/kthnotrofoi-oporokhpeutika-sparagi/


1 σχόλιο:

  1. Το εισόδημα των βοοτροφων να δείτε τι έχει πάθει Κύριε βουλευτα μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365