Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

Ανακοίνωσή Γενικού Νοσοκομείου Έδεσσας

Ανακοίνωση

Σε απάντηση της υπ’ αριθμ. 125/08-09-2020 απόφασης-ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας.


Η επαρκής στελέχωση της υγειονομικής μονάδας Έδεσσας αποτελεί πρώτιστη μέριμνα της Διοίκησης. Οι ενέργειές της σε συνεργασία με την Διοίκηση της 3ης Υ.Πε. και το Υπουργείο Υγείας, προσβλέπουν στην κάλυψη των αυξημένων αναγκών, λόγω της δύσκολης περιόδου που διανύουμε. 

Σύμφωνα με τον Οργανισμό της Νοσοκομειακής Μονάδας Έδεσσας, η Παθολογική Κλινική έχει πέντε (5) οργανικές θέσεις, από αυτές οι δύο (2) είναι καλυμμένες με δύο ιατρούς Διευθυντές και οι τρεις (3) οργανικές είναι κενές. Επιπλέον, υπηρετούν δύο (2) επικουρικοί ιατροί και ένας (1) με μετακίνηση από το Κ.Υ. Αριδαίας. Πρόσφατα μετακινήθηκε από το ΤΕΠ στην Παθολογική ένας (1) ιατρός Διευθυντής Παθολογίας.

Οι προκηρύξεις για την Παθολογία, έως τώρα, έχουν αποβεί άγονες και αναμένεται η έγκριση προκήρυξης μιας (1) θέσης Επιμελητή Β΄ Παθολογίας.

Επιπλέον, λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως κλινική ύποπτων περιστατικών για Covid-19, ειδικός χώρος διαλογής περιστατικών, ακτινολογικό τμήμα για τα ύποπτα περιστατικά και ειδικά διαμορφωμένος χώρος για τη διενέργεια των τεστ με τη συμμετοχή σχεδόν όλου του ιατρικού προσωπικού και τη συνδρομή ιατρών των όμορων Κ.Υ. 

Το Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα έχει έξι (6) οργανικές θέσεις και από αυτές η μία (1) είναι καλυμμένη με μία ιατρό Επιμελήτρια Α΄ Ακτινολογίας (που από σήμερα κατέλαβε την κενή θέση Διευθυντή) και οι πέντε (5) οργανικές είναι κενές. Οι δύο Επιμελητές Β΄ που υπηρετούσαν παραιτήθηκαν στις 19-05-2020 και 24-06-2020 για να αναλάβουν υπηρεσία στα Κ.Υ. Κατερίνης και Μουδανιών, αντίστοιχα. Επίσης, υπηρετεί και μία Επικουρική ιατρός, Επιμελήτρια Β΄. Από 01-10-2020 μετακινήθηκε από το «Μαμάτσειο» Νοσοκομείο Κοζάνης ένας Διευθυντής Ακτινολογίας για διάστημα τριών μηνών.

Παράλληλα: 
α) Ολοκληρώθηκε η διαδικασία του Συμβουλίου Προσλήψεων-Κρίσεων, για την πλήρωση μόνιμης θέσης Διευθυντή με ανοιχτή προκήρυξη και διορίστηκε η Επιμελήτρια Α’ που ήδη υπηρετούσε στο Νοσοκομείο.

β) Έχει αναρτηθεί η προκήρυξη για:


1 σχόλιο:

  1. Δεν συνδράμει κανένας γιατρός από τα όμορα ΚΥ !!! Η διαχείριση υπόπτων περιστατικών γίνεται αποκλειστικά από τους ειδικούς παθολόγους, ειδικούς καρδιολόγους, ειδικούς εντατικολογους, δύο ειδικούς γιατρούς των ΤΕΠ και δύο ειδικοι ουρολόγοι !!! Από αρχές Οκτωβρίου συνδράμουν μετά από πολλές διαβουλεύσεις και μερικοί ειδικευόμενοι του παθολογικου τομεα . Δύο τρεις γιατροί συνέδραμαν στο πρώτο εξάμηνο της πανδημίας. ΓΙΑ ΝΑ ΒΆΛΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365