Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023

Πώς θα βγάλω χρήματα από το σπίτι;

7 απλοί τρόποι

Θα ξεκινήσουμε με την μεγάλη αλήθεια, που δεν θα έπρεπε να είναι ο λόγος που κλίκαρες στο κείμενο αυτό: Όχι, πιθανότατα δεν θα καταφέρεις να συντηρείς πλήρως τον εαυτό σου με τις παρακάτω μικροδουλειές. Και στις δουλειές που μπορούν να σου αποφέρουν σημαντικά χρήματα (θα φτάσουμε κι εκεί), ο χρόνος και τα χρήματα που θα αναγκαστείς να δώσεις μέχρι να φτάσεις σε ένα ανταγωνιστικό, επικερδές επίπεδο μπορεί και να μην αξίζει τον κόπο—εκτός κι αν είναι όντως το όνειρό σου.

Αλλά επειδή σ’ τα λέμε μπερδεμένα, ας τα πάρουμε από την αρχή. Λεφτά από το σπίτι. Πώς;


Ξεκίνα να κάνεις μικρές, online δουλειές. Μέσα από σελίδες όπως το Clickworker, μπορείς να κάνεις online δουλειές που θα σου πάρουν από δευτερόλεπτα μέχρι και ένα εικοσάλεπτο, και πληρώνεσαι για αυτές μέσω Paypal. Νόμιμα, διάφανα και εύκολα, μπορείς να βρεις δουλειές όπως μεταφράσεις, συγγραφή κειμένων και έρευνες.

Ψάξε για freelance δουλειές στο Fiverr—ειδικά για συγγραφο-καλλιτεχνο-πράγματα, είναι εκπληκτικό και έχει άπειρες αγγελίες. Εδώ η πληρωμή είναι μικρή, συνήθως 5 δολάρια, απ’ όπου βγαίνει και το όνομα του site. 

Κάνε online έρευνες. Ναι, εκείνα τα spam που σου εμφανίζονταν παλιά και σου έλεγαν να κλικάρεις για να κάνεις μια έρευνα; Αλήθεια έλεγαν. Και, όχι, καλά έκανες και δεν κλίκαρες τα συγκεκριμένα, αλλά μπορείς να πας μόνος σου σε μια σελίδα όπως το Toluna (που είναι και στα ελληνικά) και να ξεκινήσεις να βγάζεις χρήματα τώρα. Η μέση έρευνα απαιτεί 15-20 λεπτά από τον χρόνο σου, αλλά τα θέματα και οι πληρωμές ποικίλουν.

Αν το ‘χεις με το Facebook και γνωρίζεις κόσμο που χρειάζεται βοήθεια για να διαχειριστεί την σελίδα του (για παράδειγμα, κάποιος που έχει μια επιχείρηση), τότε μπορείς να την αναλάβεις εσύ. Οι social media managers είναι η δουλειά του μέλλοντος.

Γράψε ένα ebook. Ναι, μπορεί να σου ακούγεται δύσκολο, αλλά χρειάζεται στρατηγική: Το Amazon είναι από τις μεγαλύτερες αγορές του πλανήτη (η μεγαλύτερη, ίσως), και πουλάει εκατομμύρια τίτλους ebooks. Από αυτά, τρελή ζήτηση έχουν τα “εγχειρίδια” στα αγγλικά, πάνω στο πώς να καταφέρεις κάτι. Για παράδειγμα, δες αυτή την λίστα που διαβάζεις. Κάποιος έχει ανάγκη να τη διαβάσει, απλά με μερικές χιλιάδες λέξεις ακόμα. Και, αν το ‘χεις με το γράψιμο (και την έρευνα), είναι ένας εύκολος και σχετικά γρήγορος τρόπος να δημοσιεύσεις κάτι που θα σου φέρνει σποραδικά λεφτά.

Ξεκίνησε ένα κανάλι στο YouTube. Αν το content σου είναι καλό, μπορεί να πετύχει, και ποτέ δεν ξέρεις πότε θα αρχίσεις να μετράς τα λεφτά από τις διαφημίσεις. 

Το ίδιο με το από πάνω αν είσαι δεινός gamer: Twitch. Κάνεις streaming τον εαυτό σου όσο παίζει, βάζεις όλο το ταλέντο σου και την προσωπικότητά σου μπροστά και… ελπίζεις για τα καλύτερα. Γενικότερα, το να βγάζεις λεφτά από το ίντερνετ, παράγοντας εντελώς δικό σου περιεχόμενο δεν είναι εύκολο πράγμα—μέχρι να βρεις το κοινό σου, τουλάχιστον. Συνεπώς, αν θες απλά ένα έξτρα χαρτζιλίκι, οτιδήποτε μπορεί να μπει στην σφαίρα αυτού που αποκαλούμε influencer μάλλον είναι κακή ιδέα για εσένα αυτή τη στιγμή. Χρειάζεται πολλή (και εννοούμε πολλή δουλειά).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365