Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2020

Επανέρχεται ο Σταμενίτης στο ζήτημα της μείωσης ενσήμων για επίδομα ανεργίας και στους εποχικούς εργαζόμενους σε εργοστάσια

Δελτίο Τύπου

«Κοινοβουλευτική ερώτηση και επιστολή προς τις αρμόδιες Γενικές Γραμματείες».


Εκ νέου επικοινωνία με τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Στρατινάκη είχε σήμερα ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Διονύσης Σταμενίτης αναφορικά με το ζήτημα της μείωσης των απαιτούμενων ενσήμων για επίδομα ανεργίας στους εποχικούς εργαζόμενους σε εργοστάσια και βιομηχανίες. 


Συγκεκριμένα ο Βουλευτής, ο οποίος από τις αρχές Σεπτεμβρίου έχει καταθέσει την παραπάνω πρόταση, η οποία βασίζεται στο μοντέλο που υιοθετήθηκε στον τομέα του Τουρισμού, επικοινώνησε εκ νέου με τη Γενική Γραμματέα, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα ζήτημα ζωτικής σημασίας για τους ανθρώπους που εργάζονται στο συγκεκριμένο κλάδο. 


Όπως τόνισε ο κ. Σταμενίτης, ο αριθμός των ενσήμων, τα οποία προβλέπονται από τη νομοθεσία προκειμένου να λάβει επίδομα ανεργίας ένας εποχικός εργαζόμενος, είναι φέτος αποτρεπτικός εξαιτίας της αναστολής της λειτουργίας πολλών εργοστασίων, στο πλαίσιο της λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού. 


Ειδικά για το Νομό Πέλλας, όπως σημείωσε ο Βουλευτής, τα εργοστάσια μεταποίησης αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι της τοπικής οικονομίας, απασχολώντας τεράστιο αριθμό εργαζομένων. Κατά συνέπεια, η αδυναμία πλήθους εργαζομένων να λάβουν το επίδομα ανεργίας, με τα ισχύοντα δεδομένα, θα πλήξει τόσο την οικονομική κατάσταση των ίδιων όσο και την τοπική οικονομία. 


Στο πλαίσιο αυτό και δεδομένης της έμπρακτης στήριξης του κόσμου της εργασίας από την πλευρά της κυβέρνησης, ο Διονύσης Σταμενίτης ζήτησε από τη Γενική Γραμματέα να εξετάσει το ζήτημα. Παράλληλα, έχει αποστείλει επιστολή και στη Γενική Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Καρασιώτου ενώ έχει καταθέσει κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Βρούτση. 


Εδώ μπορείτε να δείτε το προηγούμενο δελτίο τύπου:

https://stamenitis.gr/epoxika_ergazomenoi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365