Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

Συνάντηση Διονύση Σταμενίτη με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη

Δελτίο Τύπου

«Χρηματοδότηση αθλητικών σωματείων λόγω COVID – 19».

Με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη συναντήθηκε ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης στη Βουλή. 



Το θέμα που συζητήθηκε ήταν η χρηματοδότηση των αθλητικών σωματείων για την κάλυψη των απωλειών από τις συνέπειες του κορονοϊού. Ο κ. Σταμενίτης έθιξε το ζήτημα στον Υφυπουργό, ο οποίος γνωρίζει τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί κυρίως στα ερασιτεχνικά σωματεία εξαιτίας της διακοπής των πρωταθλημάτων και των υπόλοιπων διοργανώσεων την περασμένη άνοιξη. 

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας παρουσίασε μια λίστα σωματείων του Νομού Πέλλας που αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα και μετέφερε στον Υφυπουργό την αγωνία των παραγόντων του αθλητισμού για την επόμενη ημέρα, ζητώντας να ενημερωθεί για τη διαδικασία χορήγησης των σωματείων, που έχει ανακοινωθεί.

Όπως ενημέρωσε ο Υφυπουργός το Βουλευτή απαραίτητη προϋπόθεση για να συμπεριληφθεί κάποιο σωματείο στη χρηματοδότηση, που προβλέπει το Υπουργείο να δώσει στους αθλητικούς συλλόγους, είναι αυτοί να είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο αθλητικών συλλόγων. 

Σε περίπτωση που ορισμένα σωματεία δεν έχουν ήδη πιστοποιηθεί, θα πρέπει να κάνουν προεγγραφή, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά και αφού ετοιμάσουν το φάκελο ειδικής αθλητικής αναγνώρισης τότε θα εγγραφούν. Το ύψος της χρηματοδότησης για κάθε σωματείο  θα δοθεί σύμφωνα με τρία κριτήρια: α. αριθμός τμημάτων, β. αριθμός αθλητών και γ. αριθμός προπονητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365