Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2020

Πατέρας Μ. Καπελώνη: H Χρυσή Αυγή τον καπηλεύεται μέχρι σήμερα και η Δικαιοσύνη δεν κάνει τίποτα

Μία μακροσκελή ανάρτηση έκανε με αφορμή τη δίκη της Χρυσής Αυγής, ο πατέρας του Μάνου Καπελώνη

Ξέσπασε ο πατέρας του Μάνου Καπελώνη που είχε δολοφονηθεί, μαζί με τον Γιώργο Φουντούλη, έξω από τα γραφεία της εγκληματικής οργάνωσης στο Νέα Ηράκλειο


Μία μακροσκελή ανάρτηση έκανε με αφορμή τη δίκη της Χρυσής Αυγής, ο πατέρας του Μάνου Καπελώνη (δεξιά στη φωτό), που δολοφονήθηκε το Νοέμβριο του 2014, μαζί με τον Γιώργο Φουντούλη (αριστερά στη φωτό), έξω από τα γραφεία του κόμματος, στο Νέο Ηράκλειο.


Σημειώνεται ότι 7 χρόνια μετά τη δολοφονική επίθεση στα γραφεία της οργάνωσης, η οικογένεια του Μ. Καπελώνη συνεχίζει τον αγώνα της εναντίον της Χρυσής Αυγής.


Η αγωγή που κατέθεσε πριν χρόνια η οικογένεια Καπελώνη εναντίον της  ΧΑ, ώστε η οργάνωση να παύσει να καπηλεύεται την εικόνα και το όνομά του Μάνου απορρίφθηκε, και η εκδίκαση της έφεσης που άσκησε η οικογένειά του, δεν έχει οριστεί μέχρι και σήμερα.


Στην ανάρτησή του ο Κώστας Καπελώνης αναφέρεται στις δύο όψεις της Δικαιοσύνης και της Πολιτικής, αναρωτώμενος πως «δεν έβλεπαν άραγε την ευρύτατη κατάχρηση του ονόματος και της εικόνας του λατρεμένου μου γιού με σκοπό την πολιτική εκμετάλλευση του τραγικού και άδικου θανάτου του παρά τη δηλωμένη αντίθεση της οικογένειας του;»


Τέλος, ξεκαθαρίζει ότι όπως έχει παραδεχτεί και η Χρυσή Αυγή στο δικαστήριο, ο γιος του δεν ήταν κανονικό μέλος της Χρυσής Αυγής, συμπληρώνοντας ότι ο ίδιος και η οικογένειά του θα συνεχίσουν τον αγώνα τους εναντίον της οργάνωσης.


Αναλυτικά στην ανάρτησή του, ο Κώστας Καπελώνης αναφέρει:


«Με την έκδοση της ιστορικής καταδικαστικής απόφασης για την Χρυσή Αυγή μια χαρμολύπη με διακατέχει.


Νιώθω ικανοποίηση και χαίρομαι για την απόφαση αλλά και λυπούμαι ταυτόχρονα γιατί η ίδια δικαιοσύνη υπήρξε δειλή, φοβική, αναποτελεσματική, εν τέλει άδικη, χωρίς καμιά ευαισθησία στο δικαστικό αγώνα (με προσωρινές διαταγές, ασφαλιστικά μέτρα και κύρια αγωγή) που η οικογένεια μου, μόνη της, διεξάγει απέναντι στη Χρυσή Αυγή και όλο τον ακροδεξιό χώρο, 7 χρόνια τώρα, με στόχο να σταματήσει η πολιτική εκμετάλλευση της εικόνας και του ονόματος του πολυαγαπημένου μου παιδιού, ενός από δύο θύματα της στυγερής τρομοκρατικής επίθεσης το βράδυ της 1-11-2013 στο Νέο Ηράκλειο Αττικής. Η οικογένεια μου κατέθεσε ήδη έφεση με στόχο την ανατροπή της υπ’ αριθμ. 202/2018 απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, μιας απόφασης- έκθεσης ιδεών, που δεν μπορεί να σταθεί δικονομικά, καθώς έχει πολλά σφάλματα και βοά «απελθέτω απ΄ εμού το ποτήριον τούτο».


Δηλαδή εγώ, ο απλός δικαστής, θα σταματήσω τη Χρυσή Αυγή; Εγώ θα σταματήσω τη Χρυσή Αυγή από την εκμετάλλευση της εικόνας και του ονόματος ενός νεκρού;


Πόση διαφορά με την χθεσινή απόφαση! Οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος της δικαιοσύνης. Και η πολιτική δια των πολιτικών; Θετική και ελπιδοφόρα η στάση του συνόλου του πολιτικού κόσμου στη δίκη της Χρυσής Αυγής με χαροποιεί. Και στην περίπτωση του Μάνου Καπελώνη; Στον αγώνα μιας οικογένειας, στη προσπάθεια της να σταματήσει την άνοδο της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής μέσα από την πολιτική εκμετάλλευση της δολοφονίας ενός αθώου παιδιού μόλις 22 χρόνων τι υπήρξε;  Πέρα από μεμονωμένες περιπτώσεις υπήρξε πλήρης απουσία και πλήρης αδιαφορία. Και εδώ λυπούμαι πολύ.


Πόση διαφορά με την στάση τους στη δίκη της Χρυσής Αυγής! Οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος της πολιτικής και των πολιτικών. Δεν έβλεπαν άραγε την ευρύτατη κατάχρηση του ονόματος και της εικόνας του λατρεμένου μου γιού με σκοπό την πολιτική εκμετάλλευση του τραγικού και άδικου θανάτου του παρά τη δηλωμένη αντίθεση της οικογένειας του; Δεν έβλεπαν άραγε με φόντο την Ελληνική Σημαία και με επιγραφή «ΑΘΑΝΑΤΟΙ», εικόνες του παιδιού να εκτίθενται σε κοινή θέα στην επίσημη ηλεκτρονική σελίδα της Χ.Α., σε όλη την πρόσοψη του κτιρίου των κεντρικών γραφείων της επί της λεωφόρου Μεσογείων 131 στην Αθήνα, καθώς και στα περιφερειακά πολιτικά γραφεία του;


Δεν έβλεπαν άραγε όλο αυτό το διάστημα μέχρι και σήμερα και παρά τη δηλωμένη αντίθεση της οικογένειας του Μάνου Καπελώνη την χρησιμοποίηση της εικόνας και του ονόματος του νεκρού σε δημόσιες πολιτικές εκδηλώσεις του, πορείες κλπ ανά την Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό; Δεν έβλεπαν άραγε μέχρι και σήμερα τη χρησιμοποίηση της εικόνας του νεκρού για διακόσμηση του πάνελ των τηλεοπτικών εκπομπών προπαγάνδισης των πολιτικών θέσεων της, που μεταδίδονται καθημερινά στο διαδίκτυο, μέσα από την ηλεκτρονική της διεύθυνση και τον έντυπο τύπο της;


Μα θα αντιτείνει κάποιος, όλοι δήλωναν (οι πολιτικοί και τα πολιτικά κόμματα) απέναντι στην Χρυσή Αυγή.


Ναι αλλά ποια είναι τα αποτελέσματα ερωτώ εγώ;  Ποιος θα αποτρέψει την πιθανή συνέχιση της προσπάθειας ηρωοποίησης του Μάνου Καπελώνη από ακροδεξιούς κύκλους και την εκμετάλλευση του ονόματος και της εικόνας του για πολιτικούς λόγους από την διάδοχη κατάσταση της Χρυσής Αυγής; Μήπως νομίζουν ότι ξεμπέρδεψαν με τον φασισμό και τον ναζισμό με μια δικαστική απόφαση;


Η 1-11-2020 είναι πολύ κοντά και οι επετειακές εκδηλώσεις πολλές.  Εμένα μου είναι ακατανόητο την μνήμη, την τιμή και την υπόληψη ενός νεκρού να μην την υπερασπίζεται, να μην την έχει η οικογένεια του, αλλά οποιοσδήποτε τρίτος πολιτικός φορέας, ή οργάνωση και μάλιστα εγκληματική σύμφωνα με την τελευταία απόφαση.


Προσπαθώντας να αποτρέψω την συνέχιση αυτής της κατάστασης, κατέθεσα πρόσφατα στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κο Χρυσοχοϊδη την αιτιολογική έκθεση και το κείμενο της τροπολογίας που ακολουθεί, στο τέλος της ανάρτησης, με στόχο την αποφυγή της όποιας εκμετάλλευσης, του όποιου νεκρού θύματος τρομοκρατικής επίθεσης σε αντίθεση με την θέση της οικογένειας του και παρακάλεσα τον κο υπουργό να την κάνει δεκτή με όποιο τρόπο κρίνει σκόπιμο. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις νομίζω ότι επιβάλλεται η άμεση ρύθμιση του θέματος με οποιοδήποτε τρόπο αφού εναλλακτικά και εφόσον δεν κριθεί σκόπιμη η τροποποίηση του Αστικού Κώδικα, μπορεί να θεσπιστεί ειδική διάταξη Νόμου, ρυθμιστική και προστατευτική της μνήμης των θυμάτων τρομοκρατικής επίθεσης και των οικογενειών τους.


Γι’ αυτή τη ρύθμιση μπορεί πιστεύω να υπάρξει κοινή στάση όλων πολιτικών κομμάτων και όλων όσων στήριξαν την καταδίκη της Χρυσής Αυγής και την απόφαση του δικαστηρίου ευθυγραμμισμένη με το κοινό περί δικαίου αίσθημα των πολιτών. Σε αυτή την κατεύθυνση κάνω έκκληση σε όλα τα δημοκρατικά πολιτικά κόμματα να στηρίξουν και να ενεργήσουν από κοινού, έτσι ώστε τα θύματα των τρομοκρατών και οι οικογένειες τους να μην γίνονται και θύματα ακραίων αντιδημοκρατικών, ρατσιστικών, ή και εγκληματικών οργανώσεων και κομμάτων, ανεξάρτητα από την θρησκεία, την φυλή ή τις πολιτικές πεποιθήσεις του θύματος.


Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα ήταν η αρχή του τέλους και του δικού μου παιδιού. Κάποιοι ανεγκέφαλοι άνανδροι τρομοκράτες με τον ψευτομανδύα της οργάνωσης «Μαχόμενες Επαναστατικές Λαϊκές Δυνάμεις» με φασίζουσα λογική και πρακτική αποφάσισαν για λόγους αντεκδίκησης στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα να κάνουν μια σφαγή! Να κτυπήσουν στα τυφλά όποιον βρεθεί μπροστά τους. Αρκεί να ήταν κάτω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Εκεί βρέθηκε ο Μάνος! Δεν μπορώ ακόμα να το συνειδητοποιήσω.


Η ίδια η Χρυσή Αυγή δήλωσε στην ιστοσελίδα της 1-11-2013 δήλωση που υπάρχει ακόμη και σήμερα: Τον Μάνο τον είδα για πρώτη φορά απόψε. Η πιο γενναία, γαλήνια και ήρεμη μορφή που συνάντησα ποτέ σ’ αυτόν τον κόσμο… Η αλήθεια για τον Μάνο είναι ότι δεν υπήρξε ποτέ μέλος της Χρυσής Αυγής όπως παραδέχτηκε η ίδια στα δικαστήρια που έγιναν, αλλά υποστηρικτής της για μόλις πεντέμισι μήνες.


Για μένα, την μητέρα του και την αδελφή του ο Μάνος που ζήσαμε και αγαπήσαμε παραμένει ένα ρομαντικό, ευαίσθητο και καλοσυνάτο παιδί, με αγάπη για όλους τους συνανθρώπους μας, σεβασμό στους θεσμούς, αγάπη για την πατρίδα και ευγένεια στη συμπεριφορά. Αυτά τα χαρακτηριστικά απέχουν πολύ από την προσπάθεια ηρωοποίησης του από την Χρυσή Αυγή»

2 σχόλια:

  1. δύο μέτρα και δύο σταθμά μία ζωή στο Ελλαδιστάν οι κόκκινοι εγκληματίες που δολοφόνησαν δύο ανθρώπους είναι αθώοι όπως και στην τράπεζα της Μαρφιν άλλους τέσσερεις
    Φαίνεται για κάποιους ανθρώπους η ανθρώπινη ζωή δεν έχει την ίδια αξία, σύμφωνα με τις αριστερές προκαταλήψεις μόνο οι αριστερές ζωές μετράνε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τον Παύλο Φυσσα τον γέννησε η Μαγδα Φυσσα. Τα δύο αυτά παιδιά δεν τα γέννησαν μάνες; μόνα τους φυτρωσαν; αναισχυντοι υποκριτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365