Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024

Τρομερά hacks για το πλύσιμο των πιάτων

Αν βαριέσαι το πλύσιμο των πιάτων, αν σου φαίνεται δύσκολο και η μεγαλύτερη αγγαρεία, έχουμε κόλπα που θα σε βοηθήσουν

Το πλύσιμο των πιάτων, σε γενικές γραμμές, είναι από τις λιγότερο αγαπημένες δουλειές του σπιτιού. Θα λέγαμε ότι, στην κλίμακα μίσους, βρίσκεται κάπου ανάμεσα στο σφουγγάρισμα και στο καθάρισμα της μπαλκονόπορτας και των τζαμιών. Είναι, όμως, από τις πιο αναγκαίες δουλειές, κι αν σου φαίνεται κι εσένα αγγαρεία, έχουμε μερικά κόλπα για να το κάνεις πιο εύκολο από ποτέ.


Επειδή σου αξίζει να ζεις καλύτερα, και τα βρώμικα πιάτα στον νεροχύτη δεν είναι δείγμα καλής ζωής.

*Αρχικά, φρόντισε να τα πλύνεις αμέσως μετά το φαγητό. Ό,τι χρησιμοποίησες για την προετοιμασία και για να φας το φαγητό σου, καθάρισέ το αμέσως και έτσι έχεις ξεμπερδέψει αυτόματα. Και, προφανώς, αυτήν την συμβουλή την βάλαμε πρώτη επειδή είναι η πιο δύσκολη να την συνηθίσεις. Πάμε στα πρακτικά τώρα.

*Πάρε μια μεγάλη πλαστική λεκάνη, γέμισέ την με σαπουνόνερο και άσε τα πιάτα που έχουν λιπαρούς λεκέδες πάνω να μουλιάσουν. Θα κάνει το καθάρισμά τους πιο εύκολο, χωρίς να πεθάνει ο καρπός σου από το τρίψιμο.

*Τα γαλακτοκομικά και τα άμυλα χρειάζονται κρύο νερό για να καθαριστούν. Το ζεστό νερό θα μετατρέψει αυτούς τους λεκέδες σε ένα… κολλώδες σίχαμα που θα χρειάζεται έξτρα τρίψιμο. Θα πούμε όχι.

*Ένα κολπάκι για να μειώνονται συνεχώς τα πιάτα που έχεις να πλύνεις είναι να χρησιμοποιείς αυτά τα λεπτά αναμονής όσο μαγειρεύεται το φαγητό σου πλένοντας σκεύη, και όχι τσεκάροντας τα social media.

*Ξεκίνα με τα μεγαλύτερα, πιο ογκώδη πιάτα και σκεύη. Όχι μόνο δεν θα χρειαστεί να μετακινείς συνεχώς τα καθαρά για να κάνεις χώρο να στεγνώσουν, αλλά θα επιδράσει θετικά και στην ψυχολογία σου το να βλέπεις ξαφνικά έναν μεγάλο όγκο των άπλυτων να εξαφανίζεται.

*Αν σου τελείωσε ο χώρος στη σχάρα που στεγνώνουν τα πιάτα σου, μπορείς να τοποθετήσεις τα υπόλοιπα στην σχάρα του φούρνου. Γενικά, λύσεις υπάρχουν, αρκεί να μην αγχώνεσαι. Απλά μην ξεχάσεις να βάλεις μια πετσέτα από κάτω.

*Εκμεταλλεύσου τον χώρο πάνω από τον νεροχύτη. Κρέμασε εκεί μία σχάρα για στέγνωμα, ώστε τα νερά να πέφτουν απευθείας εκεί που ανήκουν.

*Εκμεταλλεύσου την οικογένειά σου, αν δεν ζεις μόνος. Ζήτα από τους συγγενείς να απομακρύνουν τους μεγάλους λεκέδες από τα πιάτα τους, ή οργανώστε ένα σύστημα για να συμμετέχετε όλοι στο πλύσιμο. Θα γίνει και πιο διασκεδαστικό, και λιγότερο χρονοβόρο.

*Η μαγειρική σόδα και το ξύδι κάνουν θαύματα για τους επίμονους λεκέδες.

*Αν μια κατσαρόλα ή ένα ταψί έχει καψίματα πάνω, τα οποία κανονικά θα χρειάζονταν άπειρο τρίψιμο, κάνε το εξής: Γέμισε το σκεύος με κρύο νερό, και ρίξε 2-3 κουταλιές της σούπας αλάτι μέσα. Άφησέ το για ένα βράδυ, και το επόμενο πρωί βράσε το νερό. Μετά καθαρίζει πανεύκολα με σαπούνι.

*Για να καθαρίσεις το μπλέντερ σου πανεύκολα, απλά γέμισέ το με χλιαρό σαπουνόνερο, κλείσε το καπάκι και βαλ’ το σε λειτουργία. Μετά χρειάζεται απλώς ένα ξέπλυμα.

*Τέλος, αν χρησιμοποιείς πλυντήριο πιάτων, πρέπει να το γεμίζεις έξυπνα, και όχι όπως να ‘ναι. Τα πιάτα πρέπει να έχουν μια μικρή απόσταση το ένα από το άλλο, αλλιώς δεν θα καθαριστούν ικανοποιητικά. Επίσης, πρέπει όλα να κοιτάνε προς το κέντρο του μηχανήματος, από όπου βγαίνει το νερό. Αυτό με την απόσταση ισχύει και για τα μαχαιροπίρουνα, που αν τα βάλεις όλα μαζεμένα, θα κολλήσουν το ένα πάνω στο άλλο, κάνοντάς το δύσκολο να απομακρυνθούν οι λεκέδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365