Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Πιθανό να ανακοινώσει ο ίδιος την καθολική χρήση μάσκας, δύσκολο το νυχτερινό lockdown

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, είναι πολύ δύσκολο να εφαρμοστεί

Διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη αναμένεται την Πέμπτη (22/10), με τον ίδιο τον πρωθυπουργό, πιθανότατα, να ανακοινώνει τα νέα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού.


Η δραματική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα, με τον ΕΟΔΥ, θυμίζουμε, να ανακοινώνει το απόγευμα της Τετάρτης τον αριθμό-ρεκόρ των 865 καταγεγραμμένων το τελευταίο 24ωρο, φαίνεται πως επισπεύδει την ανακοίνωση νέων μέτρων.


Ήδη, άλλωστε, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε lockdown στην Καστοριά, ενώ ενημέρωσε πως τα Γιάννενα παραμένουν στο επίπεδο 3 αυξημένης επιτήρησης, την ίδια στιγμή, δε, που εκεί βρίσκονται, πλέον και οι περιφέρειες Θεσσαλονίκης, Βοιωτίας, Λάρισας και Σερρών


Το θέμα είναι τι γίνεται από εδώ και πέρα και πώς θα προλάβουμε δυσάρεστες καταστάσεις και αλλού. Στην Αττική, για παράδειγμα, όπου εντοπίζονται τα 331 κρούσματα από τα συνολικά 865...


Ο πρωθυπουργός, λοιπόν, αναμένεται την Πέμπτη να έχει σύσκεψη με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, τον καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα και την επιτροπή λοιμωξιολόγων, για να γίνει αποτίμηση της υπάρχουσας κατάστασης. 


Και σύμφωνα με ρεπορτάζ του ethnos.gr, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να οριστικοποιηθούν τα νέα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού, ενώ πρόκειται, μάλιστα, να οριστικοποιηθεί και η ανακοίνωση των μέτρων από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μέσω διαγγέλματος προς τους πολίτες!


Ένα από τα μέτρα που δεδομένα θα (ξανα)πέσει στο τραπέζι από τους ειδικούς και είναι πιθανό να εφαρμοστεί πια, είναι η καθολική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.


Όσο για το λεγόμενο νυχτερινό lockdown, που ακούγεται σαν σενάριο τις τελευταίες μέρες, δηλαδή η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, είναι πολύ δύσκολο να εφαρμοστεί, καθώς η κυβέρνηση θεωρεί πως ακόμα δεν έχουμε φτάσει στο σημείο της απαγόρευσης κυκλοφορίας με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα. 


1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365