Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020

Συμμετοχή πωλητών στην Λαϊκή Αγορά της Σκύδρας για τo Σάββατο 24-10-2020

Ανακοίνωση

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Σκύδρας και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Σταματέλλος Γεώργιος, ενημερώνει τους πωλητές και τους καταναλωτές ότι η Λαϊκή Αγορά της Σκύδρας θα λειτουργήσει κανονικά το Σάββατο 24-10-20, με όλους τους πωλητές αλλά με τα μισά μέτρα για κάθε πάγκο και με ανώτερο μήκος πάγκου τα 4 μέτρα. 


Στο έγγραφο του Δήμου Σκύδρας που αναρτήθηκε στο site του Δήμου, με αρ. πρωτ. 10570/23-10-20 αναφέρονται συγκεκριμένα: έχοντας υπόψη: α) Τα κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσης του, β) Την ανάγκη διαχείρισης και λειτουργίας της Λαϊκής Αγοράς της 24ης Οκτωβρίου 2020 στη Σκύδρα και της ανάγκης περιορισμού διάδοσης του κορωνοϊού COVID- 19, αποφασίσαμε τα εξής:


1. Οι πάγκοι παραγωγών, και κατόχων εμπορικών και επαγγελματικών αδειών θα τοποθετηθούν στις προηγούμενες θέσεις τους (πριν τους περιορισμούς λόγω της πανδημίας), με τήρηση της απαιτούμενης απόστασης.

2. Ορίζονται σε σχέση με το μήκος των πάγκων τα εξής: α) Οι πάγκοι των κατόχων εμπορικών αδειών (ρούχα, είδη ατομικής υγιεινής κλπ), επαγγελματικών αδειών (τρόφιμα, φρούτα και λαχανικά) και παραγωγικών αδειών, θα πρέπει να μειωθούν στο 50% των αρχικών τους μέτρων  και με ανώτατο όριο αυτό των τεσσάρων (4) μέτρων (εξαιρούνται τα αυτοκινούμενα). β) Τα ακριβή μέτρα που αντιστοιχούν αναγράφονται δίπλα από το όνομα του κάθε πωλητή στην απόφαση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου.        

3. Για την τήρηση αποστάσεων κλπ, εφαρμόζεται η κοινή Υπουργική Απόφαση για την επιβολή των μέτρων της προσωρινής αναστολής λειτουργίας ιδιωτικών επιχειρήσεων και άλλων χώρων συνάθροισης κοινού, της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας, καθώς και ειδικότερων μέτρων σε συγκεκριμένες περιοχές της Χώρας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού  COVID- 19 (ΦΕΚ 3927 τεύχος Β’  14-09-20).

4. Οι πωλητές θα φέρουν μάσκες και γάντια. Οι πελάτες που επιθυμούν να διαλέξουν μόνοι τους θα πρέπει να φέρουν επίσης γάντια και μάσκα. Να εξυπηρετούν άμεσα το καταναλωτικό κοινό – ένα άτομο κάθε φορά. Να τοποθετήσουν στους πάγκους αντισηπτικά υγρά για χρήση των καταναλωτών. Οφείλουν να τηρούν αυστηρά τους όρους υγιεινής και καθαριότητας (συγκέντρωση απορριμμάτων σε σακούλες ή σε κλειστές κούτες). 

5. Όσοι δεν τηρήσουν τα παραπάνω θα υποστούν τις προβλεπόμενες κυρώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365