Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020

Κορoνοϊός: Μέτρα τύπου lockdown στο «επίπεδο 4», πού θα μπει λουκέτο αν ισχύσουν

Το επίπεδο 4 αυξημένου κινδύνου προσομοιάζει σε lockdown

Τα μέτρα της καραντίνας της περασμένης άνοιξης θυμίζουν τα μέτρα του «κόκκινου» επιπέδου, που περιλαμβάνονται στον χάρτη υγειονομικήςασφάλειας και προστασίας που παρουσιάστηκε από την κυβέρνηση για την αποτροπή διασποράς του κορονοϊού στη χώρα. 


Το επίπεδο 4 αυξημένου κινδύνου προσομοιάζει σε lockdown καθώς προβλέπει αναστολή λειτουργίας σχεδόν του συνόλου των οικονομικών δραστηριοτήτων. Αυτή τη στιγμή, στο σύνολο των 74 Περιφερειακών Ενοτήτων, 26 Περιφερειακές Ενότητες είναι σε ετοιμότητα, 25 βρίσκονται σε κατάσταση επιτήρησης-επαγρύπνησης και 23 σε κατάσταση αυξημένης επιτήρησης. Καμία δεν βρίσκεται σε κατάσταση αυξημένου κινδύνου.


Πάντως, ακόμη και η Αττική που μοιάζει λόγω κρουσμάτων να είναι ένα βήμα πιο κοντά στο "κόκκινο", σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά, απέχει πολύ από την ένταξή της στο επίπεδο 4. "Αν με ρωτάτε προσωπικά πόσο μακριά είμαστε από την ένταξη της Αττικής στο επίπεδο 4, με βάση τα σημερινά δεδομένα σας λέω ότι βρισκόμαστε μακριά. Για την ώρα η καμπύλη στην Αττική παραμένει επίπεδη" είπε την Παρασκευή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365