Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2021

Τα επαγγέλματα με μισθό πάνω από 100 χιλιάδες ευρώ ετησίως

Διαβάστε λεπτομέρειες

Οι οικονομικοί διευθυντές, οι αντιπρόεδροι πωλήσεων, οι μηχανικοί, οι ορθοδοντικοί, οι δερματολόγοι, οι διευθυντές στη διαχείριση προϊόντων, οι παιδίατροι, οι ρευματολόγοι, οι οφθαλμίατροι, οι διευθυντές κέτερινγ, οι νεφρολόγοι και οι πλαστικοί χειρούργοι είναι τα καλύτερα αμειβόμενα επαγγέλματα στη Βρετανία, σύμφωνα με την ιστοσελίδα αναζήτησης εργασίας Indeed.


Πρόκειται για επαγγέλματα με αποδοχές που φτάνουν έως τα 130.000 ευρώ, σύμφωνα με την ίδια πηγή, καθώς η ζήτηση είναι τέτοια που υπερκαλύπτει την προσφορά. Στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας βρίσκονται οι οικονομικοί διευθυντές, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τον οικονομικό σχεδιασμό και την ανακοίνωση στοιχείων εταιρειών. Οι οικονομικοί διευθυντές, σύμφωνα με τα στοιχεία της Indeed, λαμβάνουν ως αμοιβή εξαψήφιο ποσό λόγω των αρμοδιοτήτων τους.

Για να προκύψει η σχετική λίστα, η Indeed ανέλυσε περισσότερες από 3.200 διαφημίσεις για θέσεις πλήρους απασχόλησης που έχουν αναρτηθεί στις ιστοσελίδες της. Η ανάλυση αυτή είχε σαν στόχο να διαπιστωθεί ποιες θέσεις προσέφεραν τις υψηλότερες ετήσιες αποδοχές.

Ηταν η πρώτη φορά που η εταιρεία προχώρησε σε τέτοια έρευνα. Σημειώνεται ότι από την εν λόγω έρευνα εξαιρέθηκαν θέσεις στην κορυφή της ιεραρχίας, όπως είναι οι διευθύνοντες σύμβουλοι. Το σκεπτικό της εταιρείας για τις εξαιρέσεις αυτές είναι ότι πολύ λίγες τέτοιες θέσεις διαφημίζονται σε ιστοσελίδες στις οποίες έχει πρόσβαση το ευρύ κοινό. Τα κορυφαία στελέχη στην ιεραρχία, όπως σημειώνεται, συνήθως στρατολογούνται με άλλες διαδικασίες, όπως είναι μεταξύ άλλων οι λεγόμενοι «κυνηγοί κεφαλών», που αναλαμβάνουν να βρουν τοπ στελέχη για λογαριασμό διάφορων εταιρειών.

Είναι ενδεικτικό ότι πολύ ψηλά στη λίστα των θέσεων με τις υψηλότερες αποδοχές στη Βρετανία βρίσκονται πολλά ιατρικά επαγγέλματα και ειδικότητες γιατρών.

Για παράδειγμα, πάνω από 100.000 ευρώ φαίνεται να λαμβάνουν ως αμοιβή στη Βρετανία μεταξύ άλλων ειδικότητες όπως ορθοδοντικοί, δερματολόγοι και άλλοι ειδικοί σε παθήσεις δέρματος. Οπως σημειώνει το CNBC σχολιάζοντας τα επαγγέλματα με τις υψηλότερες αποδοχές στη Βρετανία, στη χώρα αυτή χρειάζεται κανείς μια δεκαετία για να γίνει κανείς ορθοδοντικός, καθώς απαιτούνται πέντε χρόνια για να σπουδάσει κανείς οδοντίατρος, έπειτα απαιτείται η απόκτηση εργασιακής εμπειρίας και μετά σπουδές άλλων τριών ετών για να καλύπτει κανείς όλα τα προσόντα που απαιτούνται. Ανάλογες είναι οι απαιτήσεις και για άλλες ιατρικές ειδικότητες.

Ζήτηση υπάρχει ακόμη στη Βρετανία για άλλα οικονομικά επαγγέλματα όπως είναι στελέχη που δραστηριοποιούνται στα χρηματοπιστωτικά, καταλαμβάνοντας υψηλές θέσεις, όπως αυτές του αντιπροέδρου, όπως αναφέρουν η Indeed και άλλοι ειδικοί σε θέματα φορολογίας.

Υψηλές αποδοχές σε σύγκριση με άλλους εργαζομένους έχουν ακόμη υψηλόβαθμα στελέχη στον τομέα των πωλήσεων, αλλά και μηχανικοί οι οποίοι μπορούν κατά περίπτωση να κερδίζουν πάνω από 100.000 ευρώ τον χρόνο.

Η χορήγηση υψηλών αποδοχών δείχνει επίσης ότι η προσφορά πιστοποιημένων και εξειδικευμένων επαγγελματιών στους τομείς τους είναι αρκετά χαμηλότερη από τη ζήτηση. Αυτό κάνει πολλούς εργοδότες να προσφέρουν υψηλότερες αποδοχές προκειμένου να προσελκύσουν τους επαγγελματίες που τους ενδιαφέρουν και να πάρουν στις τάξεις τους τα καλύτερα ταλέντα.

Σύμφωνα με το γενικό διευθυντή της Indeed στη Βρετανία Μπιλ Ρίτσαρντς, «με πολλούς εξειδικευμένους υπαλλήλους στον τομέα της υγείας που εργάζονται για πολλές ώρες υπό έντονη πίεση και ενδεχομένως παίρνοντας αποφάσεις ζωής και θανάτου στην πορεία, οι υψηλοί αυτοί μισθοί μπορεί να θεωρηθούν ως δίκαιη ανταμοιβή για τη σκληρή δουλειά και την εμπειρία τους». Ο ίδιος πρόσθεσε επίσης ότι η λίστα με τις υψηλότερες αποδοχές αντικατοπτρίζουν τον τρόπο με τον οποίο η απόκτηση προηγμένων δεξιοτήτων και εμπειριών εξακολουθεί να είναι ένας βασικός τρόπος ενίσχυσης των πιθανοτήτων να αμειφθεί κανείς καλύτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365