Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 18.7% στη ΝΔ. Υπέρ του lockdown οι Έλληνες

Τι δείχνουν τα στοιχεία νέας δημοσκόπησης

Προβάδισμα ύψους 18,7% δίνει στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ η νέα δημοσκόπηση της Opinion Poll που διεξήχθη για λογαριασμό της εφημερίδας Political.


Συγκεκριμένα, η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 37,5% έναντι 18,8% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με 6,5%, το ΚΚΕ με 5% και η Ελληνική Λύση με 3,1%. Το Μέρα25 μένει εκτός Βουλής με 2,8%.


Παράλληλα, στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 50,4% των απαντήσεων, την ίδια ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας λαμβάνει το 18,2%. Εντύπωση πάντως προκαλεί πως στην 2η θέση (πάνω από τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ) βρίσκεται η απάντηση «κανένας εκ των δύο» με ποσοστό 26,1%.


Όσον αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας, το 53% των συμμετεχόντων στην έρευνα δηλώνει λίγο ή καθόλου αισιόδοξο για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κοροναϊού, με το 45% να δηλώνει πολύ και αρκετά. Η μεγάλη πλειοψηφία των ερωτώμενων θεωρεί ότι για την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων ευθύνεται κυρίως η μη τήρηση των μέτρων από μερίδα πολιτών.


Ακόμη, καταγράφεται πολύ μεγάλη συμφωνία υπέρ της απόφασης επιβολής lockdown. To 68% συμφωνεί με την απόφαση αυτή έναντι ενός 31%. Συντριπτικά είναι τα ποσοστά συμφωνίας ανάμεσα στους ψηφοφόρους της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ με 80,9% και 78,9% αντίστοιχα.


Πλειοψηφική είναι αυτή η άποψη και στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ. Το αντίθετο σημειώνεται ανάμεσα στους ψηφοφόρους της Ελληνικής Λύσης και του ΜΕΡΑ 25 και μάλιστα με συντριπτικά ποσοστά, 83,4% και 80% αντίστοιχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365