Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

Το νέο πακέτο πληρωμής για αναδρομικά, συντάξεις Δεκεμβρίου 2020 και οι ημερομηνίες βάσει ΑΜΚΑ

Αναλυτικότερα

Αντίστροφα μετρούν οι συνταξιούχοι για να πληρωθούν τις συντάξεις Δεκεμβρίου 2020 ενώ χιλιάδες πρέπει να αναμένουν και την νέα παρτίδα για τα αναδρομικά που θα πληρωθούν εντός του Δεκέμβρη


Αναλυτικότερα, ο e-ΕΦΚΑ θα καταβάλλει κύριες και επικουρικές συντάξεις μηνός Δεκεμβρίου 2020 των συνταξιούχων του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ) ως εξής:


Από το τ.ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ, και ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 1,3,5,7,9 να καταβληθούν στις 24 Νοεμβρίου 2020, ημέρα Τρίτη.


Από το τ.ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες, και τον ΟΤΕ, και ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 0,2,4,6,8 να καταβληθούν στις 25 Νοεμβρίου 2020, ημέρα Τετάρτη.


Από τους τέως ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ, να καταβληθούν στις 26 Νοεμβρίου 2020, ημέρα Πέμπτη.


Από το Δημοσίο, τ.ΝΑΤ, τ.ΕΤΑΤ, τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ να καταβληθούν στις 27 Νοεμβρίου 2020 ημέρα Παρασκευή.


Στο ταμείο για τα νέα αναδρομικά


Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα του e-efka.gov.gr για την υποβολή των αιτήσεων για τα αναδρομικά σε 172.222 δικαιούχους συντάξεων λόγω θανάτου και κληρονόμων.


Η αίτηση είναι απαραίτητη για να ικανοποιηθούν αναλογικά με αναδρομικά οι σύζυγοι, τα τέκνα ή αδέλφια που ενδέχεται να λαμβάνουν μερίδιο από σύνταξη θανόντα συνταξιούχου ο οποίος είχε τις μειώσεις που θα πρέπει να επιστραφούν στους κληρονόμους της σύνταξής του.

 

Παράλληλα νέα παρτίδα αναδρομικών για το 11μηνο Ιουνίου 2015-Μαΐου 2016 αναμένεται στους συνταξιούχους που πληρώνονται Νοέμβριο και Δεκέμβριο με ποσά ως και 5.880 ευρώ αν δεν έχουν επικουρική, ως 7.228 ευρώ αν έχουν και επικουρική και σε περιπτώσεις διπλών κύριων συντάξεων, με αναδρομικά πάνω και από 8.500 ευρώ. Αφορά τους συνταξιούχους που δεν πήραν αναδρομικά τον προηγούμενο μήνα.


Επίσης αυξήσεις συντάξεων πάνω από 150 ευρώ με αναδρομικά 14 μηνών ως και 2.114 ευρώ δείχνουν τα στοιχεία επανυπολογισμού συντάξεων. Ειδικότερα από τον Δεκέμβριο θα γίνει ο επανυπολογισμός των συντάξεων για περίπου 1 εκατ. συνταξιούχους που έχουν πάνω από 30 χρόνια ασφάλισης.


Αυξήσεις και αναδρομικά αναμένεται να πάρουν τον Δεκέμβριο περίπου 600.000 συνταξιούχοι, ενώ οι 400.000 θα έχουν μεν αύξηση αλλά δεν θα ξεπεράσουν την προσωπική διαφορά, και έτσι η αύξηση θα είναι μόνον λογιστική.

 

Με την εφαρμογή των διατάξεων για τον επανυπολογισμό κύριων συντάξεων βάσει του νόμου 4670/2020, οι δύο μεγάλες κατηγορίες που παίρνουν τις αυξήσεις είναι:


- Παλαιοί συνταξιούχοι προ νόμου «Κατρούγκαλου» με 30 έτη ασφάλισης και άνω οι οποίοι θα έχουν νέο επανυπολογισμό σύνταξης και αυξήσεις σε 5 ετήσιες δόσεις, εφόσον ξεπεράσουν το ποσό που λαμβάνουν τώρα ως προσωπική διαφορά. Η πρώτη δόση και τα αναδρομικά 14 μηνών θα δοθούν τον Δεκέμβριο.


- Συνταξιούχοι μετά τον νόμο «Κατρούγκαλου» με 30 έτη ασφάλισης και άνω οι οποίοι θα έχουν επανυπολογισμό σύνταξης με αύξηση σε μία δόση με αναδρομικά 14 μηνών τον Δεκέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365