Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

«209 Ψυχολόγοι και Κοινωνικοί Λειτουργοί στα σχολεία του Νομού Πέλλας»

Δελτίο Τύπου Διονύση Σταμενίτη

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος «Υποστήριξη σχολικών Μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης από Ψυχολόγους και Κοινωνικούς Λειτουργούς» με σκοπό την παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης, υπογράφηκε η τοποθέτηση ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών σε 209 σχολεία του Νομού Πέλλας.

Σε επικοινωνία του με την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ζαχαράκη, αρμόδια για θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ο Βουλευτής Πέλλας ενημερώθηκε ότι ικανοποιείται το αίτημα για την τοποθέτηση των ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών στις σχολικές μονάδες της Πέλλας, το οποίο είχε θέσει στην Υφυπουργό προ δύο μηνών, σύμφωνα με τις εισηγήσεις των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας του Νομού Πέλλας. Παράλληλα ο Βουλευτής εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι η διαδικασία προσλήψεων και τοποθετήσεων ολοκληρώθηκε σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα. 

Αναφορικά με την εξέλιξη ο Βουλευτής τόνισε: «Η τοποθέτηση ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών στα σχολεία είναι μια βαθιά τομή στην ελληνική εκπαίδευση καθώς, για πρώτη φορά, ένας πολύ μεγάλος αριθμός ειδικών ψυχικής υγείας θα βρίσκονται δίπλα στις μαθήτριες και στους μαθητές και κατ’ επέκτασιν σε ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα. Σε μια περίοδο όπου λόγω της υγειονομικής κρίσης, οι αντοχές όλων μας δοκιμάζονται και η καθημερινότητα μας έχει επιβαρυνθεί σημαντικά, η έμπρακτη υποστήριξη της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας αποτελεί μια ουσιαστική πολιτική επιλογή. Στο Νομό Πέλλας θα καλυφθεί το σύνολο σχεδόν των σχολικών μονάδων με 183 σχολεία και 26 σχολικές μονάδες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365